Home / Blog / Zdravstveni turizam u Zadru
  • zadar-wellness-spa (2)

Zdravstveni turizam u Zadru

Zdravstveni i wellness turizam odnosi se na ljude koji putuju u drugo mjesto radi liječenja ili zbog opuštajućih tretmana. Zbog stresne svakodnevnice, sjedilačkog života i raznih zdravstvenih problema, zdravstveni turizam ima sve značajniju ulogu u životu modernog čovjeka. Zadar je jedna od brojnih destinacija u Hrvatskoj s odličnim prirodnim resursima te stručnim osobljem koje će vam pomoći unaprijediti zdravlje i podići kvalitetu života. Odličan geografski položaj, pogodna klima, visoka kvaliteta zraka, bujna mediteranska vegetacija, blizina Jadranskog mora, sol i ljekovito blato samo su neki od izrazito povoljnih prirodnih predispozicija ove regije.

U Zadru su već stari Rimljani obilato koristili talasoterapiju (od grčke riječi thalassa = more, liječenje morskom vodom), balneoterapiju (lat. balneum: kupelj + terapija, kupališno liječenje) ili peloidoterapiju (korištenje morskih muljeva u terapijske svrhe).
Ako tražite umirujuće tretmane opuštanja te Wellness & Spa u Zadru, onda provjerite našu listu najboljih:

1. FALKENSTEINER IADERA 5*, Punta Skala

zadar-wellness-spa (2)

Hotel & Spa Iadera član je premium Falkensteiner kolekcije, a smješten je 15 km od Zadra, na poluotoku Punta Skala u Petrčanima. Acquapura Spa wellness centar je najveći Spa centar u Hrvatskoj. U ponudi su infinity bazen i zatvoreni Thalasso bazen, parna kupelj, Kneipp bazen, kanal s hladnom vodom i tretmani s drobljenim ledom. Osim toga, možete se opustiti u relax sobi s ljuljačkom i vodenim krevetima.
Odlika Hotel Falkensteiner Iadera je turski hammam, jedini u Zadru. To je tajnovita kultura kupanja porijeklom iz starog Orijenta. Arapska riječ “hamam” znači grijanje i kupanje te simbolizira opuštanje, osjećaj ugode i čistoću. U hamamu se tijelo kupa u blagoj toplini i nježnom svjetlu dok ugodna toplina, voda, pjena, mirisi i dodiri stvaraju osjećaja ugode. Nakon svakog tretmana poslužuje se suho voće i piće koje se određuje u skladu s određenim tretmanom.

2. FALKENSTEINER FAMILY HOTEL DIADORA 4*, Punta Skala

zadar-wellness-falkensteiner

Obiteljski Hotel Diadora smješten je na slikovitom poluotoku Punta Skala i nudi bogat animacijski program za djecu te kutak za bebe. U Wellness centru Acquapura Spa možete pronaći sve što vam je potrebno za opuštanje i oporavak od svakodnevnih briga. Uživajte u finskoj sauni ili parnoj kupki, opustite se u sobi za opuštanje i odaberite jedan od brojnih tretmana koji su u ponudi – uključujući tretmane za djecu i tinejdžere.

3. FALKENSTEINER CLUB FUNIMATION 4*, Borik

zadar-wellness-falkensteiner-hotel

Hotel Club Funimation Falkensteiner smješten je samo 2,7 km od centra grada, a gostima pruža ekskluzivni Thalasso & SPA centar. U ponudi su grijani unutarnji i vanjski bazeni, prostor sa saunama i prvorazredan izbor Thalasso i SPA tretmana. Priuštite si masažu ili piling cijelog tijela te uklonite stres i stimulirajte cirkulaciju. Posebni tretmani čokoterapije  i vinoterapije energizirat će i stimulirati vaše lice i tijelo.

4. HOTEL BASTION 4*, Zadar

zadar-wellness-massage

Hotel Bastion je boutique hotel smješten u povijesnoj jezgri grada. U Wellness Castello centru naglasak je na ambijentu koji pruža osjećaj topline i intime, a autentični tretmani će vas pomladiti i opustiti. Izaberite opuštajući tretman “Grgur Ninski” i opustite se uz piling tijela sa cvijetom ninske soli, masažu toplim uljem lavande, a torta “Grgur Ninski” i liker “Terranino” odvest će Vas u čokoladnu avanturu u prekrasnom i opuštajućem ambijentu spa zone.

Tijekom boravka u gradu, nemojte propustiti iskoristiti slobodno vrijeme brojnim aktivnostima (sudjelujte u kulturnim manifestacijama, posjetite muzeje i izložbe) ili se odvažite na organizirani izlet i otkrijte nova mjesta.

Zdravstvene usluge u Zadru

Zadar svojim gostima osim wellness tretmana može ponuditi i zdravstvene i kozmetičke usluge koje u posljednje vrijeme postaju sve važniji razlog za odlazak u neku destinaciju.

Posljednjih nekoliko godina Zadar se može pohvaliti sve većim brojem dentalnih centara koji svojim klijentima nude kompletne stomatološke usluge visokih standarda. Tako se u klinikama nude usluge estetske stomatologije, dentalne protetike, oralne kirurgije, dentalne implantologije i dr.

dental care-magic croatia

Osim dentalnih centara Zadar vam može ponuditi i ostale zdravstvene usluge, kao i kozmetičke tretmane. Obratite nam se i rado ćemo vam pomoći u pronalasku stručnjaka koji će vam pomoći sa svim vašim problemima i zahtjevima.

 

Upit za rezervaciju