Home / Blog / Zadar izleti brodom: 6 Najboljih brodskih izleta
  • Izlet-kornati-brzim-brodom

Zadar izleti brodom: 6 Najboljih brodskih izleta

Postoji izreka da Zadar ima toliko otoka koliko ima dana u jednoj godini. Zadar zaista ima nevjerojatan geografski položaj, smješten je u samom srcu Jadranskog mora i mjesto je gdje se spaja ljepota prirode i blage mediteranske klime. Zadarska regija s arhipelagom od preko 300 otoka idealna je destinacija za sve one koji vole uživati u morskim radostima i avanturiste koji žele otkrivati skrivene plaže, šarmantna ribarska mjesta ili nenastanjene otočiće.
Saznajte kojih je to 6 najboljih brodskih izleta u Zadru u kojima ćete otkriti najljepše lokacije odaberite jedan za sebe i prepustite se iskusnoj posadi koja će brinuti o vama tijekom vaših morskih avantura.

1. Izlet brodom u Kornate i Telašćicu iz Zadra 

zadar-izlet-brodom-kornati-telascica

Uživajte u opštajućoj vožnji brodom kroz brojne otoke, otočiće i grebene zadarske rivijere te upoznajte najrazvedeniju grupu otoka na Mediteranu – Nacionalni park Kornati.
Kornati se sastoje od 89 nenastanjenih otoka, a naziv parka dolazi od latinske riječi “corona” što znači kruna. Prema legendi, Bog je stvorio Kornate od bijelih stijena koje su ostale neiskorištene nakon stvaranja svijeta. Bacio ih je u more, pogledao i zaključio da ne postoji ništa što bi trebao popraviti. To je bila kruna njegovog rada.
Tijekom Cjelodnevnog izleta u Nacionalni park Kornati i Telašćicu upoznat ćete neobične otoke kornatskog arhipelaga (kao npr- Tanjurić), a stati ćete u Park prirode Telašćica gdje ćete moći uživati u uvali Mir s kristalno čistim morem. Ako ste avanturističkog duha, uputite se do poznatih “Stena”, najvećeg strmca na Jadranu koji doseže visinu od 161 m. U parku se nalazi i slano jezero koje ima viši salinitet od obližnjeg mora, a ljekovito blato s jezera bogato je mineralima.
Brod iz Zadra polazi u jutarnjim satima, a vratit ćete se u Zadar poslijepodne, oko 17:30 sati.

2. Izlet brzim brodom (gliserom) u Kornate i Telašćicu

Izlet-kornati-brzim-brodom

Cjelodnevni izlet brzim brodom u Telašćicu i Kornate je prava morska avantura tijekom koje ćete upoznati najbolje od Telašćice i Kornata, a pritom ćete uživati u vožnji gliserom koji prima maksimalno 12 osoba.
Prvo ćete stati u Telašćicu u uvalu Mir, doživjeti sve što ona nudi: čisto more, visoke stijene i slano jezero. Zatim ćete uskočiti u brod i skiper će vas odvesti do sljedeće stanice, otoka Mane u Nacionalnom parku Kornati. Tu ćete otkriti famozne klifove po kojima su Kornati i poznati, ali i ostatke rustikalnog sela izgrađenog u kamenu za potrebe filma snimanog tijekom 60-ih godina kada je otok Mana poslužio kao scenografija i predstavljao je grčki otok. Nakon toga stat ćete na najvećem otoku u parku, otok Kornat i vidjet ćete tajanstvenu utvrdu Tureta. Zatim slijedi otok Levrnaka, s duboko usječenim uvalama i predivnom pješčanom plažom Lojena. Nakon toga ćete stati u Sali, ribarsko mjesto na Dugom otoku i potom se vratiti u Zadar.

3. Poludnevni izlet brzim brodom (gliserom) u Telašćicu i Kornate

Lojena-Levrnaka-Kornati-Nacionalni-park

Ako pak ne možete provesti cijeli dan na izletu, a ipak ne želite propustiti priliku posjetiti Kornate i Telašćicu, onda je Poludnevni izlet brzim brodom pravi izbor za vas. Izlet traje 4,5 sati a vidjet ćete veličanstvene klifove u Parku prirode Telašćica i stati na otoku Levrnaka, gdje ćete uživati u tirkiznom moru pješčane uvale Lojena.

4. Cjelodnevni izlet brodom iz Zadra na plažu Sakarun 

zadar-saharun

Ako želite posjetiti najpoznatiju plažu u Zadru, pješčanu uvalu Sakarun i to po najboljoj cijeni s uključenim doručkom i ručkom, onda je Cjelodnevni izlet brodom iz Zadra na plažu Sakarun prava stvar za vas. Sakarun je čarobna uvala s finim bijelim pijeskom i tirkiznim morem smještena na sjevernom dijelu Dugog otoka. Ova plaža uvrštena je u klub 25 najljepših plaža svijeta. Tijekom izleta uživat ćete u vožnji novim brodom s klimatiziranim salonom, dok je gornja paluba uređena kao sunčalište.

5. Poludnevni izlet na plažu Sakarun brzim brodom (gliserom) iz Zadra 

poludnevni-izlet-brodom-sakaraun-zadar

Poludnevni izlet na Sakarun iz Zadra je posebno kreiran za sve one koji žele uživati u tirkiznoj laguni, s bijelim pijeskom i kristalno čistim morem u svega 4,5 sati. Uživat ćete plivati u toplom moru jedinstvene tirkizne boje, možete se opustiti u hladovini borova ili se osvježite koktelom u obližnjem beach baru. I to nije sve! Tijekom izleta stat ćete na mjesto gdje se nalazi potopljen teretni brod i moći ćete zaroniti s ribama.

6. Cjelodnevni izlet na Dugi otok brzim brodom (gliserom) iz Zadra

dugi-otok-izlet-golubinka-veli-rat

Cjelodnevni izlet na Dugi otok s brzim brodom iz Zadra otkrit će Vam ono najbolje od tog jedinstvenog otoka. Tijekom izleta posjetit ćete najviši svjetionik na Jadranu i slikoviti Veli Rat. Plivat ćete na predivnoj pješčanoj plaži Sakarun i neotkrivenoj plaži Veli Žal koja ima nevjerojatno prozirno more prekrasne modre boje.

Upit za rezervaciju