Home / Razgled Zadra / Virtualna šetnja kroz povijest Zadra za učenike
 • virtualna-setnja-zadrom-za-ucenike
 • virtualna-setanja-zadrom-za-ucenike
 • Virtualna-setnja-zadrom-za-srednje-skole (2)
 • virtualna-setnja-zadrom-za-srednje-skole
 • virtualna-setnja-zadrom-za-ucenike (2)
 • virtualna-setnja-kroz-povijest-zadra

Virtualna šetnja kroz povijest Zadra za učenike

Razgled grada na nov i neuobičajen način. Šetat ćete kroz stari grad uz pratnju asistenta i na određenim točkama staviti naočale za virtualnu stvarnost. Zakoračit ćete u zlatno doba Rimskog Foruma u Zadru, letjeti u balonu iznad grada, gledati kako se neprijateljski brodovi približavaju gradu, a gledat ćete i avione koji bacaju bombe na grad u Drugom svjetskom ratu.
Najbolji način da naučite više o povijesti grada je da sudjelujete u njoj. Stavite VR naočale i neka avantura započne.

> Rezervirajte šetnju

DOSTUPNO: svaki dan, uključujući i nedjelju. Javite nam koji dan i sat bi vam odgovarao da sudjelujete u Virtualnoj šetnji Zadrom i organizirat ćemo poseban termin za vas i vašu grupu.

ISTAKNUTO:

 • Više ne morate zamišljati kako je Zadar izgledao nekada, umjesto toga stavit ćete VR naočale i doživjeti preko 2.000 godina povijesti grada
 • Vidjet ćete animacije, 3D povijesne građevine, 360° video (gdje god se okrenete vidjet ćete digitalni svijet) i uživati u bogatim zvučnim efektima te audio-vodiču koji objašnjava što se događa u određenom trenutku
 • Sami odlučite želite li cijeli razgled u trajanju 2h ili razgled koji uključuje 4 točke i traje 45 min

SADRŽAJ:

Virtualna šetnja kroz povijest Zadra uključuje ukupno 8 točki tijekom kojih ćete vidjeti:

 1. Kako je izgledao rimski Forum izgrađen prije 2.000 godina
 2. Zadar u 1202. godini i IV. križarski pohod na grad
 3. Zelenu tržnicu (Piazza dell’Erbe) i  kako je Zadar izgledao prije Drugog svjetskog rata
 4. Zračno bombardiranje grada u Drugom svjetskom ratu
 5. Prostore katedrale sv. Stošije koji su inače zatvoreni za javnost
 6. Crkvu sv. Krševana i kako je izgledao nekadašnji klaustar crkve
 7. Crkvu i škrinju sv. Šime
 8. Gdje je bio glavni ulaz u grad u antici i srednjem vijeku a naučit ćete više i o venecijanskom sustavu obrambenih zidina, pod zaštitom UNESCO-a

PLAN OBILASKA:

Trajanje: 2:00 sata

Virtualna šetnja kroz povijest Zadra za učenike počinje u prostoru agencije Magic Croatia u starom gradu gdje će vas dočekati stručni asistent koji će vam objasniti kako se upravlja VR (virtual reality) naočalama. VR naočale je jednostavno koristiti, a moći ćete sami odabrati kad će vidjeti sljedeću točku. Za upravljanje VR naočalama nije potrebno napredno informatičko znanje, a kroz točke se krećete pomoću upravljača (joysticka). U svakom slučaju, stručni asistent bit će vam na raspolaganju tijekom cijelog trajanja ture.
Nakon kratkog objašnjenja uputit ćete se u šetnju gradom, a naočale ćete za to vrijeme držati u posebnoj torbici. Stručni asistent će vas voditi kroz grad do 8 lokacija na poluotoku gdje ćete zastati kako bi kroz VR naočale vidjeli kako je ta lokacija izgledala u prošlosti. Zatim ćete skinuti naočale i moći ćete na licu mjesta usporediti sadašnje stanje s onim što ste vidjeli na VR naočalama.
Zastat ćete na lokaciji gdje je nekad bio izgrađen najveći rimski forum u Hrvatskoj koji će oživjeti zahvaljujući tehnologiji virtualne stvarnosti. Posjetit ćete Pozdrav Suncu i slušati jedinstvenu melodiju poznatih Morskih orgulja, dok na VR naočalama gledate kako je taj dio Zadra izgledao u 13. stoljeću.
Zaustavit ćete se na mjestu nekadašnje glavne gradske tržnice kako biste kroz VR naočale otkrili kako je Zadar izgledao prije Drugog svjetskog rata. Avioni će prelijetati iznad vas i bombardirati grad, a vi ćete gledati kako okolne zgrade nestaju u plamenu.
Ući ćete u najveću katedralu u Dalmaciji, posvećenu zadarskoj zaštitnici sv. Anastaziji (Stošiji). Otkrit ćete kako izgleda unutrašnjost crkve sv. Krševana, koja je inače zatvorena za javnost i stajati ispred škrinje sv. Šime izrađene od 250 kg pozlaćenog srebra.
Vidjet ćete kako je nekad izgledao glavni ulaz u grad u antici i srednjem vijeku te ćete saznati više o sustavu obrambenih zidina koje okružuju stari grad, a koje su pod zaštitom UNESCO-a.
Razgled grada završava povratkom u agenciju.

CIJENA:

RAZGLED U TRAJANJU 2h (8 točki): 75,00 KN po učeniku
RAZGLED U TRAJANJU 45 min (4 točke): 50,00 KN po učeniku*
*Za razgled 4 točke možete sami odabrati koje točke vas najviše zanimaju ili vam mi možemo pomoći pri izboru

Napomena: sudjelovanje je besplatno za pratitelje, profesore i vodiče

UKLJUČENO U CIJENU:

 • VR naočale i daljinski upravljač
 • Audio vodič
 • stručni asistent
 • posjeti lokacijama
 • PDV

> Rezervirajte šetnju

TEHNIČKI OPIS:

VR naočale – 30 komada: Oculus Go All-in-One VR naočale, prikaz visoke rezolucije, daljinski upravljač, ugrađeni audio sustav

TEŽINA: lagana šetnja kroz stari grad
PREPORUČEN UZRAST: pogodno za sve starije od 6 godina

MJESTO POLASKA:

Upit za rezervaciju