Home / Blog / Vikend u Zadru
  • vikend-u-zadru

Vikend u Zadru

Ako vam je ponestalo ideja kamo ići za vikend, predlažemo kratki izlet na more, u Zadar. Ovaj drevni grad jednako je lijep kao Split ili Dubrovnik, ali uspio je neko vrijeme ostati izvan svjetla reflektora. Zadar je prepun različitih lokacija koja će zamijeniti vaše svakodnevne brige i stres.
Pročitajte naš vodič „Vikend u Zadru“ i maksimalno iskoristite 48 sati tijekom svog boravka u Zadru.

vikend-u-zadru

1. Smještaj

Boravak u privatnom smještaju u Zadru je već desetljećima popularna opcija za posjetitelje. Prije rezervacije apartmana zapitajte se što vam je najvažnije. Možda se želite probuditi, pogledati kroz prozor i uživati u nevjerojatnom pogledu na more ili pak želite da vam je centar grada nadohvat ruke.
Pogledajte koje apartmane u Zadru smo izdvojili i preporučujemo za smještaj – apartmani u Zadru.

Međutim, ako više volite izvrsnu hranu i uključen doručak i večeru, kvalitetan wellness i spa tretman, trebali biste provjeriti hotele koje mi predlažemo.

2. Virtualna šetnja kroz povijest Zadra

weekend-in-zadar-virtual-reality-tour

Jednom kad ste u Zadru, ne propustite priliku sudjelovati u jedinstvenom razgledu grada u Hrvatskoj. Rezervirajte Virtualnu šetnju kroz povijest Zadra i uz vodiča i VR naočale zakoračite u prošlost grada. Bit ćete okruženi povijesnim zgradama i ljudima, kretati se, a čut ćete i najzanimljivije priče o onome što trenutno gledate. Poslije ćete skinuti VR naočale i moći ćete usporediti sadašnje stanje određenog dijela grada.

3. Privatni izlet brodom do otoka zadarskog arhipelaga

Najbolji način da doživite more i otoke je na privatnom izletu brodom. Plovite od otoka do otoka i otkrijte skrovita otočna mjesta i tajne uvale. Brod ćete imati samo za sebe, a skiper će vam biti na raspolaganju tijekom cijelog izleta.
Cijena izleta ovisi o ruti, brodu i datumu, ali garantiramo vam najbolje cijene i kvalitetu. Na primjer, za četverosatno krstarenje zadarskim kanalom platit ćete 130,00 Eur po grupi. Kontaktirajte nas putem info@magic-croatia.hr ili na mobitel /whats app +3891 619 4949 i pronaći ćemo najbolju opciju za vas.

4. Noću posjetite Pozdrav suncu

Pozdrav suncu je krug od 300 solarnih ploča postavljenih u pločnik zadarske rive. Noću se cijela instalacija pali, a lampice bljeskaju raznobojne uzorke.
Ova moderna instalacija jedan je od simbola starog grada Zadra i svakako je vrijedna posjeta, pogotovo noću kada se pretvori u svjetlosni spektakl ili cool disco show, kako ju neki posjetitelji opisuju.

5. Velebit Jeep safari

vikend-u-zadru-jeep-safari-velebit

Zadar je više od same plaže i mora. Zadarska županija nudi mnoštvo zanimljivih mjesta. Planina Velebit je definitivno jedno od njih. Tijekom Velebit Jeep safarija vozit ćete se starom makadamskom cestom, penjati se terenskim vozilima na visinu veću od 1.000 m, snimati nevjerojatne fotografije planine i mora s brojnih vidikovaca, posjetiti kanjon Zrmanje i diviti se zelenoj rijeci s promatračnice i na kraju uživati u ukusnom ručku u seoskom imanju na planini.

U ovom postu savjetujemo vam najpopularnija putovanja i aktivnosti za vaš vikend u Zadru. No, ako želite voziti sami, tada možete napraviti zaokret i unajmiti bicikl ili skuter i samostalno uživati u otkrivanju zadarske regije.

Upit za rezervaciju