Home / Izleti / Aktivni izleti / Velebit Jeep safari
 • Velebit Jeep safari Majstorska cesta terrain vehicles
 • Velebit Jeep safari Terrain vehicle driving down macadam road Majstorska cesta
 • Jeep safari Velebit couple sitting on terrain vehicle
 • Jeep safari Velebit karst phenomena
 • Jeep safari Velebit wild horses
 • Jeep safari river Zrmanja Canyon
 • Jeep safari Velebit taking pictures at Zrmanja Canyon

Velebit Jeep safari

Velebit Jeep safari nudi vam jedinstvenu priliku da iskusite off-road avanturu kroz Park prirode Velebit. Vozite se Majstorskom cestom, posjetite lokacije snimanja filmova o Winnetou, uživajte u veličanstvenom pogledu na kanjon rijeke Zrmanje i uspnite se na 1000 metara visok vrh Tulove grede.

> Rezervirajte izlet

TERMINI: dostupno cijelu godinu

O DESTINACIJI:

Velebit je jedan od najdužih planinskih masiva ovih prostora, ukupne dužine 145 km. Uvršten je u UNESCO svjetsku mrežu rezervata biosfere.
Majstorska cesta je prva cesta koja je povezala kontinentalnu Hrvatsku i obalu. Izgrađena je 1832. godine i duga je 41 km. Majstorska cesta uvrštena je na Listu zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske.
Rijeka Zrmanja duga je 69 km i jedna je od najpoznatijih lokacija snimanja filmova o Winnetou, fiktivnom indijanskom poglavici iz romana Karl May-a.
Tulove grede su izrazito strmi grebeni vapnenačkih stijena koji izgledaju kao kruna koja se izdiže iz planine. U blizini vrha nalazi se kapela Sv. Franje izgrađena 1832. godine.

PLAN IZLETA:
POLAZAK: 9:00
POVRATAK: 17:00
Trajanje: 8:00 sati

Terenska vozila vozit će vas kroz mističnu planinu Velebit punu povijesti s jedinstvenim krškim krajolikom i raznolikom prirodom. Vodič će vas upoznati s načinom života pastira na ovim prostorima koji se nije mijenjao tisućama godina. Oduševit će vas pogled na južne obronke planine Velebit. Uživat ćete u prekrasnom pogledu na Jadransko more i zadarski arhipelag s jedne te Nacionalni park Paklenica i Sveto brdo s druge strane. Ako budete pažljivi možete uočiti i velebitske divlje konje.
Slijedit ćete tragove Winnetua i posjetit ćete najpoznatije lokacije snimanja istoimenog filma. Vozit ćete se sve do samog podnožja vrha Tulove grede, do 1000 metara nadmorske visine, a kasnije i do kanjona rijeke Zrmanje.
Vožnja je kombinirana s povremenim stajanjima kako biste se osvježili, prošetali ili fotografirali jedinstven krški krajolik. Ručak će biti poslužen na jednom od prekrasnih vidikovaca.
Nakon toga uputit ćete se prema vidikovcu iznad kanjona rijeke Zrmanje. Smaragdno zelena rijeka Zrmanja s kristalno čistom vodom i netaknutom prirodom zarobit će vaše srce i učinit će ovaj izlet nezaboravnim iskustvo.
Nakon toga vratit ćete se na mjesto polaska i ovaj izlet će završiti.

CIJENA: 670,00 HRK ili 91,00 EUR po osobi

Djeca do 12 godina imaju popust 50% i cijena izleta je 335,00 HRK ili 45,00 EUR

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Vožnja terenskim vozilom
 • Licencirani vodič i vozač
 • Degustacija domaćih proizvoda pršuta, sira, skute, domaćeg meda, fritula i rakije
 • Ručak i piće (ručak: gulaš s njokima/tjesteninom i salata, vino)
 • Ulaznica za Park prirode Velebit
 • Osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • prijevoz do mjesta polaska
 • osobna potrošnja

> Rezervirajte izlet

TEŽINA: lagano, nije fizički zahtjevno
FIZIČKI UVJETI: nije preporučljivo za trudnice, osobe koje imaju problema s kralježnicom i one koji su nedavno operirali kralježnicu
PREPORUČENA DOB: djeca stara 3 godine i odrasli
NA PLANINI: toalet dostupan na jednoj lokaciji
VODIČ: licencirani vodič koji govori engleski i/ili njemački
ŠTO PONIJETI: sportsku obuću ili obuću za planinarenje, mali ruksak za stvari, kabanicu u slučaju kiše, zaštitu od sunca (kapa, krema, sunčane naočale), laganu jaknu, malu bocu vode, fotoaparat, mobitel, novac, osobnu

MJESTO POLASKA:

NAPOMENA: 

Moguće je organizirati prijevoz iz bilo koje smještajne jedinice u Zadru do Masleničkog mosta (udaljenost 30 km). Cijena transfera za 4 osobe je 600,00 kn ili 80,00 Eur. Vozač će vas pokupiti na kraju izleta oko 17:00 h (Kalkulacija je napravljena na osnovi 4 x 30 km = 120 km).

Upit za rezervaciju