Home / Blog / Upoznajte rijeku Zrmanju: što vidjeti, izleti i aktivnosti
  • Zrmanja Canyon-Magic Croatia

Upoznajte rijeku Zrmanju: što vidjeti, izleti i aktivnosti

Rijeka Zrmanja ili kako je često zovu, “ljepotica i zvijer” slovi za jednu od najljepših hrvatskih rijeka. Zrmanja cijelim svojim tokom teče kroz krški krajolik stvarajući brojne impresivne slapove. Na samom kraju toka teče kroz veličanstveni kanjon koji svojom ljepotom privlači brojne posjetitelje te je poslužio kao kulisa za svjetski poznate filmove o Winnetouu.

O ZRMANJI

Zrmanja Canyon-Magic Croatia

Rijeka Zrmanja je rijeka koja izvire u južnom dijelu Like. Rijeka je duga 69 km te na svom gornjem toku teče kroz plodna krška polja. U daljnjem toku prolazi kroz tijesne kanjone, kojih je sveukupno 6, od kojih je najpoznatiji i najimpresivniji kanjon na posljednja 2 km toka rijeke sve do samog ušća rijeke u Novigradsko more. U ovom kanjonu rijeka Zrmanja je okružena liticama koje dosežu visinu do čak 200 m. Ovaj kanjon zaštićen je kao geomorfološki spomenik prirode. Ako bolje pogledate moći ćete uočiti ostatke utvrde “Pržunac za koju se smatra da je bila zadnja tamnica hrvatske kraljice Jelene.


Kayak safari Zrmanja-Magic Croatia
Između mjesta Kaštel Žegarski i Berberovog buka nalazi se kanjon koji je posebno zanimljiv onima željnim adrenalina s obzirom da se ovdje organiziraju rafting ture i vožnje kajakom. S brojnim slapovima i snažnim brzacima ovaj dio Zrmanje je idealan je za divlje sportove na vodi.  Upravo zbog snažnih brzaca i prekrasnog krajolika je mnogi zovu “ljepotica i zvijer”.

IZLETI I AKTIVNOSTI NA RIJECI ZRMANJI

Još jedan naziv koji krasi ovu rijeku je “skrivena ljepotica” zbog teškog pristupa rijeci. Zrmanja se može istražiti na 2 načina; vožnji brodom njenim donjim tokom ili u adrenalinskoj avanturi veslajući njenim gornjim tokom. Koji god način odabrali sigurni smo da će Vam prekrasan krajolik ove rijeke ostati u trajnom sjećanju!

Poludnevni izlet brodom po rijeci Zrmanji

Zrmanja brod_Magic Croatia

Poludnevni izlet brodom po rijeci Zrmanji je izlet koji traje 6 sati i vodi vas do impresivnog kanjona rijeke Zrmanje. Izlet započinje u Novigradu gdje ćete se preko Novigradskog mora uputiti do kanjona rijeke Zrmanje. Imat ćete priliku diviti se visokim strmim liticama koje dosežu do 200 m visine. Prva stanka za kupanje je na posljednjem slapu na rijeci Zrmanji-Jankovića buku. Nakon što ste se okupali na slapu slijedi vožnja natrag kroz kanjon prema Novigradskom moru gdje ćete u jednoj uvali imati još jednu stanku za kupanje.

Kayak/Rafting na rijeci Zrmanji 

Kayak safari Zrmanja- Magic Croatia

Kajak safari na rijeci Zrmanji (pogledajte izlet ovdje) prava je poslastica za sve koji traže aktivan odmor i sjajne aktivnosti na otvorenom. Kajak je pustolovna avantura sa skiperom kroz 14 km dugu stazu niz smaragdno zelenu rijeku Zrmanju s brojnim brzacima i vodopadima. Možete uzeti i fotoaparat sa sobom i držati ga u vodootpornoj kutiji i fotografirati veličanstvenu prirodu.
Ako je vodostaj rijeke visok, rijeka je pogodna za rafting ture, a ako je nizak za kajak ture.

Upit za rezervaciju