Home / Blog / Team building: ideje i aktivnosti
  • Team building_Magic Croatia

Team building: ideje i aktivnosti

Team building je zadnjih nekoliko godina postao važan dio strategije sve većeg broja poduzeća. Bilo da se radi samo o zajedničkom roštilju ili nekoj grupnoj aktivnosti na otvorenom poput raftinga, različitih sportova, posjeti adrenalinskom parku ili drugim aktivnostima, sve više poduzeća shvaćaju važnost team building-a za zadovoljnije zaposlenike te bolji razvoj njihove tvrtke. Donosimo vam ideje na koji način organizirati team building te koje aktivnosti vam preporučujemo.

Team buiding_Magic Croatia

Team building označava zajedničke aktivnosti zaposlenika izvan prostorija tvrtke koje služe poboljšanju produktivnosti i efikasnosti poduzeća i većoj motivaciji zaposlenika. Glavni smisao team building-a je poboljšati suradnju te stvoriti povjerenje među zaposlenicima i potaknuti komunikaciju. Svako poduzeće je jedan veliki tim i bez obzira koliko je pojedinac stručan ne može pružiti optimalne rezultate ukoliko nema kvalitetan odnos i komunikaciju sa ostalima iz svog tima. Stoga je vrlo važno da se radi na jačanju međusobnih odnosa unutar tvrtke kako bi se u konačnici došlo do boljeg poslovanja i sveopćeg zadovoljstva.

Iz tog razloga tvrtke organiziraju razne aktivnosti van ili unutar tvrtke kako bi svojim zaposlenicima omogućili da se opuste, zabave, bolje upoznaju i zajednički rješavaju zadatke i prepreke koje se ne tiču svakodnevnih poslova.

Pogledaj neke od najpopularnijih team building aktivnosti u Zadarskoj županiji:

1. Jeep safari po planini Velebit

Team-building-jeep-safari-zadar

Profesionalni vozači provest će vas nepristupačnim putovima, divljim stazama i po strmim usponima u Parku prirode Velebit. Ova nezaboravna vožnja kroz planinu Velebit, kanjon rijeke Zrmanje i Majstorsku cestu puna je adrenalina! Vožnja je kombinirana brojim stajanjima te ćete uživati u jedinstvenom pogledu s 1.100 m visokog vrha, posjetit ćete Tulove grede, jedan od najatraktivnijih planinskih vrhova, te ćete otkriti veličanstveni kanjon rijeke Zrmanje i voziti se po staroj makadamskoj cesti koja je ujedno i prva prometnica koja je povezala kontinentalnu Hrvatsku i obalu.
Pored toga, ručak će biti poslužen na obiteljskom gospodarstvu na planini, a kušat ćete tradicionalna jela karakteristična za ovo područje.
Više o samom izletu pogledajte na liku ovdje: https://www.magic-croatia.hr/velebit-jeep-safari/.

2. Kajak safari/rafting na Zrmanji

Team building_Magic Croatia

Ako ste u potrazi za adrenalinom, zabavom, a u isto vrijeme za opuštanjem u prirodi onda preporučujemo da dan provedete u kanjonu rijeke Zrmanje, mjestu bez signala za mobitel i prekrasnom netaknutom prirodom.
Kajak safari na rijeci Zrmanji (pogledajte ovdje) prava je poslastica za sve koji traže sjajne aktivnosti na otvorenom. Kajak je pustolovna avantura sa skiperom kroz 14 km dugu stazu niz smaragdno zelenu rijeku Zrmanju s brojnim brzacima i vodopadima. Možete uzeti i fotoaparat sa sobom i držati ga u vodootpornoj kutiji i fotografirati veličanstvenu prirodu.
Ako je vodostaj rijeke visok, rijeka je pogodna za rafting ture, a ako je nizak za kajak ture.

3. Izlet brodom

team-building-zadar-brodski-izlet

Zadar zaista ima nevjerojatan geografski položaj, smješten je u samom srcu Jadranskog mora i mjesto je gdje se spaja ljepota prirode i blage mediteranske klime. Zadarska regija s arhipelagom od preko 300 otoka idealna je destinacija za sve one koji vole uživati u morskim radostima i avanturiste koji žele otkrivati skrivene plaže, šarmantna ribarska mjesta ili nenastanjene otočiće.
U našoj ponudi imamo raznovrstan izbor brodova (tradicionalni drveni brodovi, manji motorni brodovi, gliseri i sl.) na vama je da nas obavijestite koliko osoba će biti na brodu i mi ćemo za vas pronaći najprikladniju brodicu po najpovoljnijoj cijeni.
Možete izabrati da li želite uključen ručak u cijenu, a izlete izvodimo i za manje grupe (8-15 osoba), te za veće skupine (20 do 50 osoba).

4. Razgled grada uz Virtualne naočale

team-building-zadar-virtualna-setnja

Razgled grada Zadra uz doživljaj virtualne stvarnosti je šetnja kroz stari grad uz vodstvo stručnog asistenta do 8 najatraktivnijih lokacija gdje ćete uz pomoć VR (Virtual Reality) naočala otkriti kako je Zadar izgledao u prošlosti. Pored virtualnog prikaza, audio vodič pruža najznačajnije informacije o Zadru i povijesnim događajima. Više ne morate zamišljati kako je Zadar izgledao nekada, umjesto toga stavit ćete VR naočale, zakoračit u virtualni svijet i proživjeti ključne trenutke zadarske povijesti te doživjeti Zadar na nov i inovativan način. Vidjet ćete brojne animacije, 3D modele povijesnih građevina, prikaze od 360° i uživati u bogatim zvučnim efektima.
Cijenu i više informacija o VR turi pronađite na linku.

Dogovorite svoj termin za team building i nama prepustite stresnu organizaciju prijevoza, smještaja i aktivnosti vaših zaposlenika, a zaposlenike nagradite nekim od najboljih doživljaja koje smo već organizirali za druge.

Svoje upite i prijedolge pošaljite na info@magic-croatia.hr ili nas kontaktirajte na +385 91 619 4949.

team-building-zadar-hrvatska

Upit za rezervaciju