Home / Putovanja / Privatna / Skrivena Hrvatska, 8 dana
 • Trakošćan- Magic Croatia
 • Zagreb-Katedrala-Magic Croatia
 • Varazdin- Magic Croatia
 • Osijek- Magic Croatia

Skrivena Hrvatska, 8 dana

Skrivena Hrvatska je putovanje koje će Vam otkriti zanimljiva mjesta u Hrvatskoj koja se nalaze izvan uobičajenih kretanja turista, ali unatoč tome imaju poseban šarm. Upoznat ćete kontinentalni dio Hrvatske i sve njegove ljepote i uživati u gostoprimstvu ljubaznih domaćina koji su istinsko blago ovoga kraja. 

DOSTUPNOST:  prema dogovoru

PLAN PUTOVANJA:

1. DAN. Dolazak u Zagreb
Doček na aerodromu i transfer do hotela u užem centru Zagreba, slobodno vrijeme do 17:00 sati. U 17:00 sati kreće naša pješačka avantura po centru Zagreba. Poslušajte neke stare priče iz povijesti koje se prepričavaju već stoljećima. Upoznajte posljednje europske nažigače koji ručno pale ulične lanterne u starom Zagrebu i slikajte se ispred jedne od najljepših svjetskih katedrala sa svoja dva jedinstvena zvonika, visoka 105 metara . Nakon razgleda grada, slijedi večera dobrodošlice u starom dijelu Zagreba. Vodič će vas odvesti u poznati restoran u starom gradu koji je poznat po spremanju tradicionalnih jela s lokalnim namirnicama. Nakon večere povratak u hotel na noćenje.

Transfer: iz zračne luke Zagreb do centra Zagreba 20 kilometara/45 minuta
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: večera u Zagrebu oko 19:00 sati
Aktivnost: lagana šetnja gradom, cca. 1,5 sati s prijeđenih 2 kilometra

2. DAN. Zagreb-Krapina-dvorac Trakošćan-Zagreb
Doručak u hotelu i polazak prema Kumrovcu. Dolaskom u Kumrovec slijedi posjet Titovoj rodnoj kući koja je dio muzeja Staro selo. U muzeju Staro selo moći ćete vidjeti kako su izgledala autohtona sela ovog kraja s početka 20. stoljeća. Nakon razgleda muzeja Staro selo nastavak puta prema Krapini u kojoj se smjestio muzej Krapinskog Pračovjeka. U Krapini je najveće nalazište Homo Sapiens Neanderthalensis, s preko 900  ljudskih  fosilnih kostiju, a starost lokaliteta se procjenjuje na 125.000 godina. Nakon razgleda ovog jedinstvenog svjetskog muzeja slijedi kratka vožnja do tradicionalnog restorana gdje ćemo probati lokalne specijalitete i degustirati domaća vina. Nakon ručka, nastavak putovanja prema dvorcu Trakošćan iz 13. stoljeća  smještenom na brežuljku s pogledom na jezero i Hrvatsko Zagorje. Dvorac  je danas muzej u vlasništvu Republike Hrvatske sa zbirkom starog oružja, namještaja, slika i grafika, knjiga i fotografija.  Nakon razgledavanja dvorca slijedi povratak u hotel na večeru i slobodno vrijeme do sutra.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h, ručak u seoskom domaćinstvu u 13:30 sati, večera u hotelu
Aktivnost: lagano, 10 sati
Transport: 230 kilometara, cca. 4:00 sati vožnje u 5 puta

3. DAN. Zagreb-Varaždin-Zagreb
Doručak u hotelu i nastavak putovanja prema starom baroknom gradu Varaždinu. Šetnjom Varaždinskim ulicama  otkrit ćete mnoštvo palača, vila, najstariju gradsku vijećnicu u Europi izrađenu u baroknom i rokoko stilu. U gradu se nalazi 11 crkava, 3 samostana, katedrala, stari grad te brojni obrti s tradicionalnim zanimanjima. Možete posjetiti i gradsko groblje koje već nekoliko godina dobiva priznanja kao najljepše uređeno groblje na svijetu. Nakon razgleda Varaždina slijedi kratka vožnja do restorana za ručak u kojem ćemo degustirati vina iz njihove vlastite proizvodnje. Nakon ručka povratak u hotel i slobodno vrijeme do večere u hotelu.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h, ručak u seoskom domaćinstvu u 13:30 h, večera u hotelu
Aktivnost: lagano, 7 sati
Transport: 180 kilometara, cca 2:30 sati vožnje u 3 puta

4. DAN. Zagreb-Vukovar
Doručak u hotelu i slobodno vrijeme za vlastiti obilazak grada i ručak u gradu. U popodnevnim satima polazak prema istoku Hrvatske u grad Vukovar. Prijava i večera u hotelu. Nakon večere slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za noćnu šetnju uz Dunav. Vukovar je do 1991. godine bio jedan od najljepših dunavskih gradova, a nakon 1991. grad kojeg svaki Hrvat posebno štuje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:30 h, ručak u Zagrebu, večera u hotelu u Vukovaru
Aktivnost: lagano, 4 sati
Transport: 295 kilometara, cca 3:10 sati vožnje s pauzama

5. DAN. Vukovar
Nakon doručka slijedi pješački razgled grada u kojem ćete saznati kako je Vukovar postao grad Heroja,  gdje su male grupe hrabrih dragovoljaca zaustavile, u to vrijeme treću svjetsku silu, Jugoslavensku armiju koja je od ovog grada ipak na kraju napravila Staljingrad 1990- tih. Nakon pješačkog obilaska grada ukrcavamo se u brod i krećemo u vožnju Dunavom odakle ćete imati najljepši pogled na grad. Nakon toga slijedi ručak na obiteljskom gospodarstvu s degustacijom proizvoda ovog kraja. Nakon ručka idete na vožnju kočijom kroz polja i vinograde, i dok se konji odmaraju vi ćete probati vino iz ovih nepreglednih vinograda. Nakon vožnje kočijom povratak na gospodarstvo gdje ćete uz druženje sa životinjama sudjelovati u pripremanju najpoznatijih jela ovog kraja u ugodnom ambijentu uz vatru s čašom vina u ruci. Nakon večere povratak u hotel i noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h, ručak na seoskom gospodarstvu u 13:00 h , večera na seoskom gospodarstvu u 19:00 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 10 kilometara/20 minuta, vožnja kočijom 2 sata

6. DAN. Vukovar-Osijek-Baranja-Vukovar
Doručak u hotelu i putovanje prema gradu Osijeku. Po dolasku slijedi obilazak starog djela grada okruženog gradskim zidinama s 4 ulaza u grad. Veći dio zgrada je građen  u baroknom stilu, a posjetit ćete i jednu od najljepših katedrala građenih od cigle. Nakon razgleda grada slijedi vožnja kroz nepreglednu ravnicu do Etno sela Karanac na ručak. Karanac odiše ugođajem nekih davnih, prošlih vremena u kojima je svaka kuća imala svoju priču koja se polako prenosila s koljena na koljeno zadržavajući izvornost i stil života daleko od užurbanosti i vreve gradske sredine. Nakon ručka slijedi razgled etno sela i polazak prema vinariji Josić, razgled vinskih podruma i degustacija vina. Nakon degustacije u vinariji, polazak prema hotelu u Vukovar i slobodno vrijeme do večere i noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h, ručak na seoskom gospodarstvu u 13:00 h, večera u hotelu
Aktivnost: lagano, 9 sati
Transport: 150 kilometara, 2:30 sati vožnje u 3 puta

7. DAN. Vukovar-Zagreb
Nakon doručka, odjava iz hotela i vožnja prema Zagrebu. Dolaskom u Zagreb prijava u hotel i slobodno vrijeme do 16:00 sati. Nakon slobodnog vremena slijedi šetnja gradom gdje će vam vodič otkriti zanimljive priče o gradu, ljudima i događajima koji se prepričavaju već generacijama. Nakon šetnje slijedi oproštajna večera za razmjenu doživljenih iskustava i koordinaciju sutrašnjeg završnog dana. Nakon večere povratak u hotel na noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h, ručak u Zagrebu, oproštajna večera u Zagrebu u 19:00 h
Aktivnost: lagano, 8 sati
Transport: 295 kilometara, 3:10 sati vožnje s pauzama

8. DAN. Zagreb-Zračna luka Zagreb
Nakon doručka odjava iz hotela i ovisno o letu transport do zračne luke ili slobodno vrijeme u gradu Zagrebu do polaska prema zračnoj luci.

Obroci: doručak između 7:00-9:00 sati, ovisno o letu
Transport: 20 kilometara ,cca. 45 minuta vožnje

CIJENA: na upit

 

Uključeno u cijenu:

 • Transfer iz zračne luke do hotela prvi dan
 • Transfer iz hotela do zračne luke zadnji dan
 • 7 noćenja s doručkom u hotelu s 4 * u dvokrevetnim sobama (4 noći Zagreb, 3 noći Vukovar)
 • Pratitelj putovanja 8 dana
 • Transport klimatiziranim kombijem 8+1 (ukupno prijeđenih 1200 kilometara)
 • Vozač 8 dana
 • 7 noćenja s doručkom u hotelu s 4 * u dvokrevetnoj sobi za pratitelja putovanja i vozača (4 noći Zagreb, 3 noći Vukovar)
 • Večera dobrodošlice i oproštajna večera
 • 4 večere u hotelima u Zagrebu i Vukovaru
 • Razgled vinskih podruma i degustaciju vina 6. dan putovanja
 • Obroci za pratitelja putovanja i vozača
 • Ulaznice za: Muzej Staro Selo, Muzej Krapinskog Neandertalca, dvorac Trakošćan
 • Lokalni vodič za Zagreb, Varaždin, Osijek i Vukovar
 • Posjet seoskom gospodarstvu, degustacije lokalnih delicija (7 vrsta hrane,2 rakije i 2 vina) ručak i večeru na gospodarstvu, vožnja kočijom, jahanje po želji
 • Privatni tamburaški bend koji svira lokalnu glazbu koju je UNESCO 2011. godine uvrstio na popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva
 • Boravišne pristojbe
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizaciju putovanja

Nije uključeno u cijenu:

 • Avionske karte
 • Obroci: 5 x ručak
 • Degustacije vina u restoranima koji posjeduju vinsku kartu
 • Ulaznice za crkve i muzeje koje posjećujete u slobodno vrijeme
 • Osobna potrošnja
 • Putno zdravstveno osiguranje      

 

MJESTO POLASKA:

 

Upit za rezervaciju