Home / Putovanja / Europska / Putovanje u Istanbul 4 dana
 • aya-sofia-istanbul
 • istanbul-magic-croatia
 • istanbul-magic-croatia-zadar
 • spices-market-istanbul

Putovanje u Istanbul 4 dana

Veličanstveni Istanbul je najveći grad u Turskoj i jedini grad koji je smješten na dva kontinenta te mjesto gdje se susreću zapad i istok. Posjetite Istanbul i u 4 dana otkrijte stoljeća povijesti, kulture, tradicije i impozantne građevine.

GARANTIRAN POLAZAK: 21.11.2019.

ISTAKNUTO:

 • Posjetite Aja Sofiju i Plavu džamiju, te velebne palače poznatih sultana
 • Uživajte u šarolikoj ponudi odjeće, nakita, keramike, začina i dr. u najvećoj natkrivenoj tržnici u Turskoj, Grand Bazaar
 • Krstarite brodom po Bosporu i uživajte u jedinstvenom pogledu na Istanbul

PLAN OBILASKA:
Trajanje: 4 dana, 3 noćenja

1. dan: Zagreb – Istanbul

Sastanak u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu, dva sata prije početka leta. Voditelj putovanja će svakom putniku podijeliti putnu dokumentaciju, a u 9:10 polijeće zrakoplov na liniji TK 1054 (Turkish Airlines). Predviđen je dolazak u Istanbul u 12:25 sati po lokalnom vremenu. Nakon graničnih i carinskih provjera slijedi transfer do hotela 4*. Nakon smještaja u hotelu, u poslijepodnevnim satima, uputit ćete se prema centru grada s voditeljem putovanja koristeći javni gradski prijevoz. Prošetat ćete po Trgu Taksim te Istiklal ulicom, pješačkom zonom s brojnim kafićima, restoranima i trgovinama. Zatim slijedi povratak u hotel i noćenje.

2. dan: Istanbul

Doručak u hotelu. Nakon doručka slijedi cjelodnevni razgled grada uz voditelja putovanja i lokalnog vodiča. Posjetit ćete monumentalnu Plavu džamiju  koju je izgradio Mehmet Aga sa šest minareta. Zatim slijedi posjet Hipodromu i Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu). Car Justinijan je izgradio najveću crkvu u Bizantskom carstvu,  Aja Sofija je naknadno pretvorena u džamiju i predstavlja jedno od najvećih građevinskih postignuća. Nakon Aja Sofije, posjetit ćete Topkapi, bivšu sultanovu palaču (ulaznica nije uključena u cijenu).
U poslijepodnevnim satima uživat ćete u obilasku Grand Bazaar tržnice, najveće u Turskoj, poznatoj po zlatu, tkanini, keramici, umjetninama i slasticama.
U večernjim satima povratak u hotel i noćenje.
Dodatna opcija je mogućnost odlaska na večeru sa show programom (uključen povratni transfer).

3. dan: Istanbul

Doručak u hotelu. Zatim slijedi vožnja autobusom preko svjetski poznatog mosta koji povezuje Europu i Aziju. Uživat ćete u panoramskoj vožnji kroz grad te ćete posjetiti vidikovac Camlica koji je smješten na najvišem brdu u Istanbulu i s kojeg se pruža najbolji pogled na azijsku i europsku stranu. Nakon toga imat ćete ručak u lokalnom restoranu te ćete se vratiti na europsku stranu grada kako biste posjetili Dolmabahče palaču.
Dodatna opcija je mogućnost odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša.
Povratak u hotel i noćenje.

4. dan: Istanbul – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Zatim ćete s voditeljem putovanja posjetiti džamiju Sulejmana Veličanstvenog, remek djelo koje je izgradio osmanski graditelj Mimar Sinan. Nakon toga ako želite možete se pridružiti krstarenju Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Uživat ćete u jedinstvenom pogledu na palače, tvrđave i brojne druge lokacije na kojima su snimane poznate turske serije.
Nakon krstarenja slijedi ručak koji je uključen u cijenu. Zatim ćete posjetiti egipatski bazar koji se još zove i bazar začina. Tu će završiti razgled grada i uputit ćete se prema aerodromu kako biste se prijavili za let s početkom u 18:10 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:20 sati.

CIJENA: 3.880,00 HRK ili 528,00 EUR  po osobi

UKLJUČENO U CIJENU:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe 1.090 HRK
 • usluga voditelja putovanja
 • 3 noćenja s doručkom u 4* hotelu (Doplata za jednokrevetnu sobu je 890,00 HRK)
 • transfer od/do zračne luke u Istanbulu
 • usluga izrade vize
 • razgled grada s voditeljem putovanja
 • boravišna pristojba te troškovi organizacije i prodaje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • napojnice za lokalnog vodiča i vozača
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • viza za Tursku (150,00 HRK)
 • putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:

Doplata za večeru uz show u Restoranu Sultana’s 1001 noć: 390,00 HRK
Cijena uključuje: transfer, show program, večera i piće (2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka).

Doplata za krstarenje Bosporom: 420,00 HRK
Cijena uključuje: transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnja brodom i ručak

Doplata za ples Derviša: 160,00 HRK
Cijena uključuje: show u kulturnom centru Hodjapasha (transfer nije uključen).

Doplata za izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču: 530,00 HRK
Cijena uključuje: transfer, karta za metro, ručak (bez pića), lokalni vodič, ulaznica za Dolmabahče palaču.

Napomena: minimalan broj putnika prijavljenih za izlete je 15 osoba. Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom prijave putovanja.

Aja Sofija i Topkapi palača: 24,00 EUR

KORISNE INFORMACIJE:

VIZA: Potrebna je za državljane Republike Hrvatske. Cijena po osobi iznosi 150,00 HRK.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa i vrijedi 180 dana. Unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Magic Croatia nudi besplatnu uslugu prijave u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja.

MJESTO POLASKA:

Upit za rezervaciju