Home / Izleti / Biciklističke ture / Povijesni grad Nin – biciklistička tura s vodičem
 • Nin lagoon Bike tour
 • Nin Bike tour
 • off road bike tour Zadar
 • Nin Bike tour
 • Nin
 • nin-church-bike-tour-magic-croatia
 • Nin Bike tour salt works

Povijesni grad Nin – biciklistička tura s vodičem

Povijesni grad Nin biciklistička tura s vodičem povest će vas u kolijevku nastanka Hrvatske države. Nin je smješten na malenom otočiću, okružen s gradskim zidinama i mostovima spojen s kopnom. Otkrit ćete impresivnu pješčanu lagunu, crkvicu koja je i sunčani sat, 1500 god staru solanu i druga skrivena povijesna blaga.

> Rezervirajte izlet

DOSTUPNO: svaki dan, kroz cijelu godinu
Vrijeme početka je fleksibilno i može se prilagoditi vašim potrebama, sve što trebate je da nas kontaktirate unaprijed.

ISTAKNUTO:

 • Posjetite Ninsku lagunu i Kraljičinu plažu koja je nekada bila omiljeno opuštajuće mjesto supruge kralja Tomislava, a danas je to među najljepšim pješčanim plažama u Hrvatskoj
 • Otkrijte značenje ninskog “bijelog zlata” i posjetite 1.500 godina staru solanu
 • Istražite jedinstveno oblikovanu crkvu sv. Križa, koja datira iz 9. stoljeća a ujedno je i sunčani sat

PLAN OBILASKA:

Početak izleta: 9:00 sati
Kraj izleta:
14:00 sati
Trajanje:
 5 – 6 sati

Povijesni grad Nin biciklistička tura s vodičem započinje u uredu agencije na poluotoku gdje će vas dočekati vodič. Preuzet ćete biciklu i izabrati biciklističku rutu koja vam najviše odgovara. Moći ćete izabrati vožnju afaltiranom cestom, vožnju kroz makadamske putove ili kombinaciju ove dvije varijante.
Slijedit ćete vodiča i uživati u vožnji zadarskim ulicama, a posjetit ćete i najbolje lokacije na kojima ćete moći fotografirati stari grad. Nastavit ćete vožnju prema Ninu, oduševit će vas izgled mali obalnih naselja, gusta borova šuma koja okružuje Zadar, a zaustavit ćete se kod crkvice sv. Nikole, u kojoj su okrunjeni hrvatski vladari. Crkvica je smještena na brdu i zbog svog strateškog položaja služila je kao izvidnica u vrijeme rata.
U Nin ćete doći oko 11 sati i imat ćete slobodno vrijeme za istraživanje grada. Povijesna jezgra Nina smještena je na malenom otočiću, opasana gradskim zidinama i mostovima povezana s kopnom. Nin je 2015. godine proglašen kao Najromantičnija europska destinacija (European Best Destinations web stranica za putovanja).
Prošećite kroz stari grad i otkrijte ostatke najvećeg rimskog hrama u Hrvatskoj. U gradskoj luci primjetit ćete stari hrvatski brod – Condura Croatica, koji svjedoči o dugovječnosti pomorske tradicije.
Posjetite župnu crkvu sv. Anselma, a svakako otiđite do brončane skulpture sv. Grgura, čiji prst je potrebno dotaknuti za sreću. U samom središtu stare gradske jezgre naći ćete Muzej ninskih starina koji prikazuje razvoj Nina kroz najvažnija povijesna razdoblja.
Svakako posjetite i crkvu sv. Križa, izgrađenu u 9. st. Njeni precizno postavljeni prozori omogućuju sunčevim zrakama da uđu u unutrašnjost crkve i da djeluje kao sunčani sat.
Posjetite i obližnju solanu, Muzej i Kuću soli kako biste saznali više o proizvodnji ekološke soli, ručnoj berbi i kristalizaciji soli.
Nakon toga krenut ćete dalje i posjetiti pješčanu lagunu s Kraljičinom plažom. To je prekrasna pješčana uvala duga 3 km s plićakom. Prema legendi, supruga prvog hrvatskog kralja često je posjećivala ovu plažu jer ju je privlačila njena jedinstvena ljepota.
Zatim ćete se vratiti u Zadar i završiti na istoj lokaciji na kojoj ste i započeli.

CIJENA: 435,00 HRK ili 59,00 EUR po osobi

UKLJUČENO U CIJENU:

 • bicikla (MTB ili trekking) i sigurnosna kaciga
 • kvalificirani vodič (hrvatski i engleski jezik)
 • osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Električni trekking ili gradski bicikl (dostupno uz dodatnu nadoplatu: 130,00 HRK ili 18,00 EUR po osobi)
 • obroci i piće

> Rezervirajte izlet

TEHNIČKI OPIS:

Dužina staze: 43 km
Visinska razlika: 388 m

TEŽINA: srednje fizički zahtjevno
PREPORUČEN UZRAST: pogodno za sve starije od 14 godina
PONIJETI: sportsku obuću, udobnu odjeću, bocu vode, kremu sa zaštitnim faktorom i kapu u ljetnom periodu

MJESTO POLASKA:

Upit za rezervaciju