Home / Blog / Plaža Sakarun: sve što trebate znati
  • saharun-beach-zadar-magic-croatia

Plaža Sakarun: sve što trebate znati

Sakarun je jedna od najpoznatijih plaža u Zadarskoj županiji i apsolutni dragulj Hrvatske. Smještena je na sjeverozapadnom kraju Dugog otoka, posljednjeg u nizu otoka zadarskog arhipelaga. Dugi otok je zaista najveći otok u ovom dijelu Dalmacije, dug 44,5 km i širok samo 4,8 km. Više o Dugom otoku možete pronaći na službenoj web stranici Dugog otoka.

Mjesta koja se nalaze u blizini plaže su Soline, Božava i Veli Rat.

Sakarun-beach-map-magic-croatia

Sakarun ili Saharun, kako ovu plažu još zovu, slikovita je uvala dugačka oko 800 m koja izgleda poput Kariba u srcu Jadrana. Unatoč činjenici da se plaža Sakarun nalazi uz otvoreno more, zaštićena je dugom zaljevom i zbog toga je more uvijek ugodne temperature za kupanje.

NAJLJEPŠA PLAŽA NA SVIJETU?

SAKARUN-ZADAR

Sakarun se smatra jednom od 10 najljepših plaža na svijetu, a svoju reputaciju duguje finom bijelom pijesku i tirkiznoj boji mora koje je nevjerojatno bistro.

plaza_Saharun

Kupanje na plaži Sakarun jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti na Dugom otoku. Plaža je savršena za obitelji s djecom koja vole provoditi prekrasan dan na plaži i za mlade koji traže neotkrivene i prirodne destinacije jedinstvene ljepote.

Zaljev je dovoljno širok da svatko može naći mjesto za sebe bez problema. Na 250 m od obale more je svega 3,5 m dubine. Plitko more idealno je za igru djece, najmlađi se mogu igrati u moru i graditi dvorce od pijeska.

sakarun-zadar-magic-croatia

Na zapadnoj strani uvale nalazi se gusta borova šuma koja ljeti nudi hladovinu.

Dodatni sadržaji:

saharun-beach-zadar-magic-croatia

Na svakom kraju uvale nalazi se caffe bar s osvježavajućim pićima i brzom hranom, možete unajmiti suncobran i ležaljke.

Cjelodnevni izlet iz Zadra na Sakarun:

zadar-sakarun-beach-boat-tour

Preporučujemo organizirani jednodnevni izlet na Sakarun, pogotovo ako ne želite trošiti vrijeme i misliti kako doći do plaže. Posjetit ćete ovaj komad raja po izvrsnoj cijeni i bonus je to što dobijete doručak i ručak koji su uključeni u cijenu.
Uživat ćete u ugodnoj 2,5-satnoj vožnji u novom i udobnom brodu među brojnim otocima i otočićima zadarskog arhipelaga. Osjetite lagani ljetni povjetarac i sunčajte se dok sjedite na gornjoj palubi ili ako više volite možete ući u klimatizirani salon na donjoj palubi.
Više o izletu pročitajte na linku ovdje.

Cjelodnevni izlet na Sakarun iz Petrčana ili Vira

sakarun-izlet-zadar-magic-croatia

Ako tijekom ljetovanja odsjedate u Petrčanima ili Viru, onda je dobro da znate da postoje organizirani izleti brodom do Sakaruna s polaskom iz Petrčana ili Vira nekoliko puta u tjednu. Više o izletu pročitajte na linku ovdje.

Upit za rezervaciju