Home / Putovanja / Europska / Putovanje u Pariz 4 dana
 • paris-magic-croatia-zadar
 • eiffel-toranj-pariz-magic-croatia-zadar
 • Louvre-pariz-magic-croatia
 • Pariz-Magic-croatia-zadar

Putovanje u Pariz 4 dana

Pariz je grad romantike, kulture, umjetnosti, svjetski poznatih muzeja, veličanstvenih palača i odlične kuhinje. Zadnjih nekoliko godina Pariz godišnje posjeti nekoliko milijuna gostiju i zbog toga je jedno od najposjećenijih i nezaobilaznih svjetskih odredišta. Posjetite i vi Pariz i prepustite se našem vodiču koji će vam pokazati najbolje od grada u 4 dana.

GARANTIRAN POLAZAK: 3.01.2020.

ISTAKNUTO:

 • Popnite se na Eiffelov toranj i uživajte u pogledu na grad s najviše građevine u Parizu
 • Krstarite čarobnom Seinom i otkrijte pariške znamenitosti iz nove perspektive
 • Posjetite svjetski poznat muzej Louvre i divite se najljepšim zbirkama umjetnina i starina

PLAN OBILASKA:
Trajanje: 4 dana, 3 noćenja

1. dan: Zagreb – Paris

Sastanak u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu, dva sata prije početka leta. Voditelj putovanja će svakom putniku podijeliti putnu dokumentaciju, a u 9:05 polijeće Croatia Airlines zrakoplov.
Dolazak u Pariz u 11:05 sati. Zatim slijedi transfer autobusom i panoramski razgled grada. Vidjet ćete Champs-Elysées, glavnu i najdužu parišku aveniju i jednu od najraskošnijih svjetskih ulica koja povezuje trg Concorde i Arc de Triomphe (ili Slavoluk pobjede) podignut 1806. godine u čast francuskim borcima. Proći ćete i kroz velike bulevare i avenije, koje je projektirao barun Haussmann u 19. stoljeću.
Pored toga vidjet ćete trg Concorde, najveći trg u Parizu i ishodišnu točku Champs-Elysées – Opera, zatim trg Bastille koji se nalazi na mjestu na kojem je nekoć stajala glasovita tvrđava Bastille te Latinsku četvrt, poznatu parišku umjetničku četvrt smještenu na lijevoj strani obali Seine. Nakon toga, proći ćete pokraj glasovitog pariškog sveučilišta – Sorbona, iz 13. stoljeća te Panteona koji je služio kao crkva, a danas je u mauzolej i posljednje počivalište za brojne slavne francuze.
Vidjet ćete i jedan od najljepših pariških parkova – Luksemburški vrt, koji je u 17. stoljeću izgrađen za Mariju de Medici, koja se udala za francuskoga kralja Henryja IV.
Zatim, Les Invalides, kompleks građevina s vojnim muzejom, izgrađen za umirovljene francuske borce, a to je ujedno i mjesto gdje je pokopan  Napoleon. Trocadéro je mali trg ispred Palais de Chaillot, palače izgrađene 1878. godine za svjetsku izložbu. S te lokacije pruža se najljepši pogled na Eiffelov toranj.
Nakon kraćeg odmora, odlazak s voditeljom putovanja do Montmartre, sjeverne i najviše pariške četvrti. Ta živopisna četvrt je postala slavna u drugoj polovici 19. stoljeća, kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici kao što su: Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas i mnogi drugi. Nakon toga posjetit ćete baziliku Sacré-Coeur i crkvu sv. Petra, te na kraju Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika.
Večer možete završiti na cabaret predstavi u glasovitom Moulin Rougeu (mogućnost doplate na licu mjesta kod voditelja putovanja).
Nakon razgleda grada slijedi noćenje u hotelu.

2. dan: Pariz

Doručak u hotelu. Zatim slijedi razgled grada koristeći javni gradski prijevoz i podzemnu željeznicu. Posjetit ćete jedan od dva prirodna pariška otoka, otočić sv. Luisa na kojem je smještena ljupka rezidencijalna četvrt. Zatim, Ile de la Cité, najstariji dio Pariza naseljen još od antičkog doba te katedralu Notre Dame, slavnu gotičku katedralu iz 12. stoljeća. Hodat ćete kroz živopisne ulice Latinske četvrti i St. Geramin des Prés, poznati trg u istoimenoj četvrti na kojem se nalazi najstarija pariška crkva.
Nakon toga otići ćete do slavoluka Le Carrousel i vrtova Tuileries, a zatim samostalni obilazak svjetski poznatog i najposjećenijeg muzeja u svijetu, Louvre (doplata za ulaznice 17,00 EUR na licu mjesta).
Nakon posjeta Louvre-a, vozit ćete se brodom po Seini ispod slavnih mostova i uživati u pogledu na brojne slavne spomenike (doplata 15,00 EUR na licu mjesta voditelju putovanja).
Zatim ćete posjetiti Eiffelov toranj (individualni posjet) nakon čega ćete imati slobodno vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: Pariz 

Doručak u hotelu,a nakon toga slijedi razgled grada javnim prijevozom i pješice uz voditelja putovanja. Prvo ćete posjetiti četvrt Marais, u kojoj je u prošlosti bila smještena kraljeva rezidencija, a danas predstavlja mondeni dio grada s brojnim trgovinama, kafićima i salonima. Zatim ćete nastaviti razgled i posjetit ćete trg Place des Vosges, te četvrt koja je poznata po svojoj ljepoti i savršenoj simetriji. Vidjet ćete gradsku vijećnicu, muzej Georges Pompidou i četvrt Les Halles.
Moguće je posjetiti i slavne robne kuće Lafayette i Printemps ili Champs Elysees, najljepšu parišku aveniju s brojnim dućanima i restoranima.
Ako želite možete se uspeti na poznati Slavoluk pobjede s čije se panoramske terase pruža prekrasan pogled na osvijetljene gradske avenije.
Nakon toga slijedi slobodno vrijeme za kupovinu i osobni program. Zatim povratak u hotel i noćenje.

4. dan: Pariz – Zagreb

Doručak u hotelu, nakon kojeg slijedi slobodno vrijeme za razgled grada i posjete muzejima. Zatim odjava i odlazak iz hotela. Organiziran transfer do zračne luke i povratak avionom Croatia Airlines-a iz Pariza za Zagreb.

CIJENA: 3.880,00 HRK ili 528,00 EUR  po osobi

UKLJUČENO U CIJENU:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Pariz – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe 1.090 kn
 • usluga voditelja putovanja
 • smještaj u hotelu 3* u Parizu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom
 • transfer od/do zračne luke u Parizu
 • poludnevni razgled grada autobusom
 • razglede pješice i javnim prijevozom s voditeljem putovanja
 • boravišnu pristojbu te troškove organizacije i prodaje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte javnog prijevoza
 • putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:

 • muzej Louvre 17,00 EUR, muzej Orsay 12,00 EUR, vožnja brodom po Seini 15,00 EUR, cabaret predstava od cca. 100,00 EUR  naviše (ovisno o cabaretu – Moulin Rouge 112,00, Lido 110,00 EUR), dvorac Versailles 18,00 EUR, Eiffelov toranj 16-25,00 EUR (ovisno o katu)
 • Europski građani do 26 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles te u muzeje Louvre i Orsay

NAPOMENE:

Francuski hoteli imaju sobe manjih dimenzija, a moguće je doplatiti pomoćni ležaj za dijete do 160 cm visine.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Magic Croatia zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Može doći do promjene redoslijeda obilaska tijekom razgleda grada u Parizu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa i podložna su promjeni.
Raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu

MJESTO POLASKA:

Upit za rezervaciju