Home / Putovanja / Obljetnica Gospina ukazanja

Obljetnica Gospina ukazanja

TERMIN: 25.06.
GODIŠNJICA GOSPINA UKAZANJA

O destinaciji:

Međugorje je mjesto u Bosni i Hercegovini, točnije južnoj Hercegovini gdje prevladava mediteranska klima. Ime Međugorje je slavenskog podrijetla i označava područje između dva gorja. Cijelo područje je nastanjeno Hrvatima koji su kršćanstvo primili još prije 13. stoljeća. U Međugorju je 1892. godine osnovana župa koja je posvećena sv. Jakovu, zaštitniku hodočasnika. Na vrhu brda Križevac, 1933. sagrađen je križ na kojem se nalazi natpis: Isusu Kristu, Otkupitelju ljudskog roda, u znak svoje vjere, ljubavi i nade, u spomen 1900. godišnjice Muke Isusove. 1981. godine počela su navodna Gospina ukazanja. Šestoro mladih, kasnije prozvanih vidjelicama, vidjeli su na brdu Crnica, nekoliko stotina metara iznad mjesta zvanog Podbrdo, mladu ženu s djetetom u naručju koja im je rukom davala znak da joj se približe. Od tada se 25. lipnja slavi kao obljetnica ukazanja. Međugorje je poznato kao okupljalište vjernika u koje godišnje posjeti preko milijun vjernika. Svatko dolazi radi svoje potrebe i nakane. Iako Međugorje nije službeno priznato kao svetište, uzoriti kardinal dr. Franjo Kuharić, nadbiskup zagrebački je za Glas koncila 1993. godine izjavio: „Mi biskupi, nakon trogodišnjega komisijskog studija prihvatismo Međugorje kao proštenište, kao svetište. To znači da nemamo ništa protiv ako netko časti Majku Božju na način i u skladu s crkvenom naukom i vjerom… Zato to prepuštamo daljnjem studiju. Crkvi se ne žuri.“

Plan izleta:

POLAZAK: 5:00 sati

ZAVRŠETAK IZLETA: 23:00 sata

Polazak je iz Zadra sa parkirališta dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku u 05,00 sati. Dolazak u Međugorje podno brda Križevac. Po dolasku slijedi kava i lunch paket (2 sendviča, voće, voda). Slijedi penjanje na Brdo ukazanja. Obilazak crkve i mogućnost za ispovijed. Slobodno vrijeme je do polaska kući. Polazak za Zadar je u 19,00 sati.

Cijena uključuje

  • prijevoz autobusom
  • lunch paket (sendvič, voće, voda)
  • pratitelja putovanja
  • putno osiguranje
  • zakonom propisani PDV

Cijena ne uključuje:

  • osobnu potrošnju

NAPOMENA:

Ukoliko Vam je prenaporan tempo izleta,  ili niste u mogućnosti se penjati po brdu, ili ne želite, umjesto predviđenog rasporeda možete po vlastitoj želji iskoristiti vrijeme.

CIJENA: 199,00 KUNA po osobi

Upit za rezervaciju