Home / Putovanja / Najbolje od Hrvatske i BIH, 11 dana, Samovođeno putovanje
 • Naslovna-Magic Croatia
 • Najbolje od Hrvatske i BIH- Magic Croatia
 • Motovun-Magic Croatia
 • NP Plitvička jezera-Magic Croatia
 • Zadar-Forum-Magic Croatia
 • Sibenik-Magic Croatia
 • Split_Magic Croatia
 • Zagreb-Katedrala-Magic Croatia

Najbolje od Hrvatske i BIH, 11 dana, Samovođeno putovanje

Htjeli biste vidjeti najbolje od Hrvatske i BIH. Upoznati gradove stare tisuće godina, uživati u prirodnim ljepotama, degustirati poznate specijalitete. Provedite nezaboravnih 11 dana u Hrvatskoj i BIH i doživite ih u svim njihovim ljepotama.

Samovođeno putovanje je putovanje bez asistencije vodiča. Mi ćemo vam u potpunosti pripremiti i organizirati vašu avanturu, rezervirati potreban smještaj i obilazak najzanimljivijih lokacija. Na vama je samo da slijedite plan putovanja.

Zagreb – Opatija – Hum – Motovun – Rovinj – Pula – Rastoke – Nacionalni park Plitvice – Zadar – Šibenik – Trogir – Split – Hvar – Ston – Dubrovnik – Mostar – Sarajevo

11 dana, 10 noćenja (2 noćenja u Opatiji, 2 noćenja u Zadru, 2 noćenja u Splitu, 2 noćenja u Dubrovniku, 1 noćenje u Sarajevu, 1 noćenje u Zagrebu)

KLIKNI I PREUZMI:
INFORMACIJE ZA PUTNIKE

PLAN PUTOVANJA:

1. DAN: Dolazak u Zagreb, Zagreb-Opatija
Dolazak u Zagreb. Upoznajte posljednje europske nažigače koji ručno pale ulične lanterne u starom Zagrebu, slikajte se ispred jedne od najljepših svjetskih katedrala sa svoja dva jedinstvena zvonika visoka 105 metara. Nakon tradicionalne večere dobrodošlice polazak prema Opatiji na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: Večera u Zagrebu oko 19:00 h

2. DAN: Opatija-Hum-Motovun-Rovinj-Pula-Opatija
Nakon doručka slijedi culture, food and drink rutu kroz unutrašnjost istarskog poluotoka gdje su na brežuljcima smješteni srednjovjekovni gradovi okruženi šumama i vinogradima gdje ćete probati nekoliko vrhunskih svjetskih priznatih i poznatih vina ovog kraja koji u kombinaciji s ovim bajkovitim lokacijama i već laganom alkoholu u krvi stvara nestvarnu idilu. Posjetit ćete nekoliko bajkovitih gradova među kojima i najmanji grad na svijetu, grad Hum gdje ćete probati ljekovitu rakiju od imele koja se pravi već stoljećima po istoj recepturi. Nakon ručka u unutrašnjosti Istre ubrzo izlazite na more gdje su se smjestili mali kameni gradovi na obali. Prvo stajnje u Rovinj. Rovinj je jedan od najljepših obalnih gradova na svijetu koji kao da raste iz mora. Nakon Rovinja ostaje nam još jedan posebni grad, grad Pula, čiji je Rimski amfiteatar s četiri stubišna tornja najsačuvaniji i rijedak primjer jedinstvenih tehničkih i tehnoloških rješenja. Po veličini zauzima 6. mjesto među rimskim amfiteatrima na svijetu, te je jedini u svijetu čija su sva tri rimska arhitektonska reda u potpunosti očuvana. Nakon večere u blizini amfiteatra povratak u smještaj na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 7:30 h, ručak u seoskom domaćinstvu oko 14:00 h, večera u 19:00 h
Aktivnost: lagano, 12 sati
Transport: 240 kilometara, cca 4:30 sati vožnje u 5 puta

3.DAN: Opatija-Rastoke-Plitvička Jezera-Zadar
Nakon doručka odjava iz smještaja i pješački razgled Opatije, popularno turističko odredište za mnogobrojne povjesne ličnosti kao Wilhelma II, Franje Josipa, carice Sissy, Gustava Mahlera, Isadore Duncan i mnogih drugih. Saznajte zašto je njima Opatija bila popularno odredište kao i mnogim današnjim posjetiteljima. Nakon razgleda Opatije nastavak puta prema najljepšem i najposjećenijem nacionalnom parku u Hrvatskoj. Prije dolaska u sam nacionalni park Plitvička jezera posjetit ćemo još jedan hrvatski biser, malo mjesto Rastoke. Tu će biti ručak dok vam se rijeka slijeva ispod nogu, bit ćete okruženi rječicama, slapovima, starim mlinovima i čarobnim stazama koje vas vode kroz ovaj vodeni svijet. Nakon ručka dolazak u N.P.Plitvička jezera. Plitvička jezera sastoje se od 16 velikih i malih jezera tirkizne boje koja se prelijevaju iz jednog u drugo stvarajući puno veličanstvenih slapova i tako u dužini od 5460 metara zračne linije. Zbog svoje jedinstvenosti, Plitvička jezera nazivaju se zemljom padajućih jezera i zemljom gdje kamenja rastu. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta prema Zadru na večeru i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 7:30 h, ručak u Rastokama oko 13:00 h, večera u Korenici oko 18:30 h
Aktivnost: srednje, 13 sati
Transport: 320 kilometara, cca 4:30 sati vožnje

4.DAN: Zadar
Nakon doručka, polazak prema zračnoj luci na 1 sat panoramskog leta iznad N.P.Kornati. Pogledom iz ptičje perspektive bit će vam jasno zašto je Hrvatska najpoželjnija svjetska charter destinacija s preko 1200 otoka. Nakon leta povratak u grad Zadar na ručak i razgled grada koji je 2017. godine dospio na Unesco-ov popis materijalne baštine. Razgledajte jedinstvenu svjetsku atrakciju Morske orgulje kraj koje se nalazi još jedna atrakcija novog doba – Pozdrav suncu. Obilazeći poznate lokacije, saznajte bogatu ali jako krvavu srednjovjekovnu povijest jednog od najutvrđenijih i najljepših srednjovjekovnih svjetskih gradova. Sjedeći na prekrasnoj zadarskoj rivi pogledajte, kako je rekao Alfred Hitchcock, najljepši zalazak sunca na svijetu. Nakon što sunce upadne u more slijedi večera u lokalnoj konobi s delicijama ovog kraja. Nakon večere povratak u smještaj i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h, ručak u Zadru oko 13:00 h, večera u Zadru oko 18:30 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 50 kilometara, cca 1 sat vožnje

5. DAN: Zadar-Šibenik-Trogir-Split
Nakon doručka, odjava iz smještaja i nastavak putovanja prema još jednoj UNESCO-voj atrakciji, gradu Šibeniku. Šibenik ima dvije svoje popularne građevine na UNESCO-voj listi, Šibenska katedrala Sv. Jakova i tvrđava Sv. Nikola. Razgled grada s lokalnim vodičem, posjet jedinstvenoj svjetskoj katedrali zbog načina gradnje. Nakon razgleda katedrale Sv. Jakova i centra malog kamenog grada, posjet tvrđavi Barone koja se smjestila iznad grada kao i ostale dvije tvrđave koje su zajedno činile sustav obrane grada. U tvrđavi ćete osim jedinstvene panorame moći vidjeti i jednu interaktivnu opsadu grada Šibenika iz njegove prošlosti. Nastavak puta prema gradu Trogiru proglašenim od  National Geographic-a najljepšim otočkim gradom na svijetu. Cijeli grad Trogir je na UNESCO-vom popisu nepokretne kulturne baštine. Upoznajte njegove uske kamene ulice, a jednom kad uđete u grad imate osjećaj da ste prošli kroz vremenska vrata i vratili se u rani srednji vijek. Ručak u središtu grada i kratko slobodno vrijeme nakon ručka. Nakon kratke pauze nastavak vožnje prema još jednom UNESCO-vom i hrvatskom biseru, gradu Splitu. Dolaskom u grad Split prijava u hotel i večernji razgled grada Splita s posjetom UNESCO-voj perjanici Dioklecijanovoj palači. Dioklecijanova palača je veća od nekih gradova u Hrvatskoj i sjedište je svih kulturnih i turističkih događanja u gradu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je bila jedan od okidača za skori raspad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je i ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon razgleda grada večera u jednom od priznatih restorana u samoj palači i povratak u smještaj.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 7:30 h, ručak u Trogiru oko 13:00 h, večera u Splitu oko 19:00 h
Aktivnost: lagano, 12 sati
Transport: 150 kilometara, cca 3 sata vožnje

6.DAN: Split-otok Hvar-Split
Nakon ranog doručka, polazak  u 08:30 sati iz trajektne luke prema otoku Hvaru jednom od prvih nastanjenih otoka na ovim područjima koji se isto našao na popisu UNESCO-a sa svojim jedinstvenim grčkim sustavom parcelizacije Starogradskog polja koji se nije promijenio 2400 godina od početka grčke kolonizacije otoka Hvara. Sve kasnije podjele zemlje (rimske, srednjovjekovne, novovjekovne) uvijek su se odvijale unutar osnovnih grčkih čestica, a fizički su se obilježavale uvijek na isti način – podizanjem većih ili manjih kamenih zidova građenih u suhozidnoj tehnici. Starogradsko polje je najveće i najplodnije polje na jadranskim otocima. I danas je, kao i kroz cijelu svoju povijest, zadržalo poljoprivrednu namjenu, bez većih suvremenih gradnji koje bi ugrozile izvornu sliku. Čak su i poljoprivredne kulture – maslina i vinova loza stalne. U novije vrijeme i lavanda krasi ovo UNESCO-vo bogatstvo. Šetnjom kroz ovaj jedinstveni lokalitet kroz masline i vinograde degustirati ćete blagodati ovog povijesnog kraja. Nakon degustacija najboljih Hvarskih vina i maslinovog ulja nastavak puta prema mjestu Hvar na otoku Hvaru. Ručak u lokalnom restoranu s lokalnim delicijama. Nakon ručka, razgled mjesta i slobodno vrijeme za odmor. Nakon odmora povratak trajektom u Split u 19:30 sati. Kratka šetnja gradom i večera te povratak u smještaj.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 7:30 h, ručak na Hvaru oko 13:00 h, večera u Splitu oko 20:00 h
Aktivnost: lagano, 13 sati
Transport: 95 kilometara, vožnja brodom cca 2:40 sata u 2 puta, 40 kilometara vožnje autom cca 40 minuta u 2 puta

7.DAN: Split-Ston-Dubrovnik
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja kroz grad Omiš i njegov veličanstven kanjon ušća rijeke Cetine. Kratka usputna stajanja za nezaboravne panorame i slikanje. Nastavak puta prema malom povijesnom gradu Stonu kojeg okružuju najduži obrambeni zidovi u Europi. Razgled Stona i ručak u lokalnoj konobi gdje ćete odmah degustirati nekoliko vrhunskih vina ovog kraja. Nakon ručka nastavak puta prema Dubrovniku. Dolaskom u Dubrovnik prijava u smještaj i kratki odmor. Nakon toga šetnja kroz obližnji stari grad prolaskom preko drvenog mosta i prolazom kroz ogromne bedeme ulazite u srednji vijek. Šetnjom kroz povijest vidjet ćete zašto je ovo jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova koji je od 1979. godine na popisu UNESCO-a. Nakon kratkog razgleda grada, večera u lokalnom restoranu. Nakon večere povratak na noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 7:30 h, ručak u Stonu oko 13:00 h, večera u Dubrovniku oko 20:00 h
Aktivnost: lagano, 13 sati
Transport: 250 kilometara, cca 4 sata vožnje

8. DAN: Dubrovnik
Nakon doručka razgled starog grada Dubrovnika koji je okružen svojim visokim zidovima i kulama unutar kojih se nalaze: glavna ulica Stradun, Knežev dvor, Katedrala, Crkva Svetog Vlaha, tri samostana, zgrada Carine i Vijećnica. Nakon razgleda grada slijedi brodski obilazak oko zidina koje se izdižu iz mora. Nakon razgleda zidova i otoka Lokruma s mora povratak u stari grad na ručak i slobodno vrijeme za obilazak grada po gradskim zidinama, za one željne šetnje s jedinstvenim pogledima. Nakon slobodnog vremena polazak sa žičarom prema brdu Srđ smještenom na planini s koje se pruža nezaboravna panorama na stari grad. Na brdu je i tvrđava u kojoj se smjestio Muzej domovinskog rata. U muzeju možete pogledati videa i slike razaranja starog grada i njegove okolice kao i oružje s kojim se malobrojno stanovništvo uspjelo obraniti od tada treće svjetske sile Jugoslavenske narodne armije(JNA). Nakon razgleda muzeja i panorame povratak u smještaj na kraći odmor prije večere. Nakon odmora polazak u stari grad na večeru. Nakon večere i koje ispijene boce dobrog vina povratak u smještaj i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 h, ručak u starom gradu oko 13:00 h, večera u starom gradu oko 20:00 h
Aktivnost: lagano, 8 sati
Transport: 20 kilometara, cca 1 sat vožnje

9. DAN: Dubrovnik-Mostar-Sarajevo
Nakon doručka odjava iz smještaja i nastavak puta prema Bosni i Hercegovini gdje se nalazi UNESCO-v krvavi biser ne baš lijepe prošlosti. Saznajte zašto je Stari Most u Mostaru srušen. Saznajte kako su dojučerašnji partneri u ratu Hrvati i Bošnjaci protiv Jugoslavenske narodne armije i pobunjenih Srba iz Bosne digli oružje jedan na drugog i kako su na veliku sramotu jednih i drugih srušili ovaj veličanstveni most koji je dao sagraditi Sulejman Veličanstveni 1566 godine. Šetnjom preko obnovljenog mosta saznajte što se dogodilo i tko je srušio most. Ručak u lokalnom restoranu s lokalnom delicijom ćevapi u somunu i ostalim mesnim jelima. Nakon ručka polazak prema gradu Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Dolaskom u Sarajevo prijava u smještaj i kratki odmor. Nakon odmora slobodno vrijeme za kratki obilazak starog centra grada, Baščaršije, poznatog po starim zanatima i ručnoj izradi predmeta. Nakon razgleda, večera u poznatom restoranu na Baščaršiji. Nakon večere, povratak u smještaj i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 7:30 h, ručak u Mostaru oko 13:00 h, večera u Sarajevu oko 20:00 h
Aktivnost: lagano, 12 sati
Transport: 260 kilometara, cca 4:30 sati vožnje

10. DAN: Sarajevo-Zagreb
Nakon doručka odjava iz smještaja i slobodno vrijeme za razgled grada. Razgled jednog od najljepši gradova Balkana koji je bio nastanjen još u mlađem kamenom dobu, a u 15. stoljeću postaje osmanska prijestolnica u Europi. Otkrijte najpoznatije Sarajevske građevine i posjetite mjesto atentata gdje je Gavrilo Princip izvršio atentat na austrougarskog nadvojvodu Franza Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju, što je bio povod početku prvog svjetskog rata. Saznajte noviju krvavu povijest ovog grada i kako je postao grad s najdužom opsadom u povijesti opsada nekog grada. Nakon razgleda grada, ručak i polazak prema Zagrebu. Dolaskom u Zagreb, prijava u smještaj i polazak na večeru u stari grad. Nakon večere povratak u smještaj i noćenje.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 8:00 sati, ručak u Sarajevu oko 12:00 sati, večera u Zagrebu oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano, 13 sati
Transport: 410 kilometara, cca 5:30 sati vožnje

11. DAN: Zagreb- Kraj putovanja
Nakon doručka, odjava iz smještaja i slobodno vrijeme u gradu Zagrebu do polaska.
Obroci: doručak u 8:00 h

CIJENA: na upit

Uključeno u cijenu:

 • 10 noćenja s doručkom u hotelu s 4 * u dvokrevetnim sobama (Opatija 2N, Zadar 2N, Split 2N, Dubrovnik 2N, Sarajevo 1N i Zagreb 1N)
 • Večera dobrodošlice i oproštajna večera
 • Ulaznice N.P. Plitvice
 • Ulaznice za Rastoke
 • Trajekt za otok Hvar
 • Boravišne pristojbe
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizaciju putovanja
 • PDV

Nije uključeno u cijenu:

 • Let u i iz Zagreba
 • Vozač i transferi
 • Pratitelj putovanja
 • Lokalni vodič za Zagreb, Opatiju, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo
 • Obroci ručak/večera 19 obroka
 • Panoramski let iznad N.P. Kornata, Zadra i srcolikog otoka Galešnjak
 • Vožnja brodom oko Dubrovnika
 • Degustacije vina, rakije i maslinovog ulja (Hum, Motovun, Hvara)
 • Degustacije u lokalnim konobama/restoranima nakon ručka/večere
 • Ulaznice (crkve, muzeji, tvrđave, zidine)
 • Putno zdravstveno osiguranje

MJESTO POLASKA:

Upit za rezervaciju