Home / Wellness & Spa / Naftalan
  • naftalan-spa-resort-magic-croatia
  • naftalan-oil-treatment-magic-croatia
  • naftalan-resort-massage-magic-croatia
  • naftalan-resort-magic-croatia
  • naftalan-resort-accommodation-magic-croatia

Naftalan

Naftalan centar jedinstven je u svijetu jer se temelji na ljekovitim svojstvima naftalana koji se često naziva “crno zlato”, a može se naći samo u Hrvatskoj i Azerbejdžanu. Ovo mineralno ulje ima ljekovit učinak na ljudsko tijelo, a centar pruža posebnu terapiju koja kombinira termalnu mineralnu vodu i posebne tretmane s naftalanom.
Pročitajte više o specijaliziranim tretmanima naftalanom i kontaktirajte nas ako želite rezervirati smještaj ili neki od tretmana. 

> Rezervirajte Welness & Spa

ISTAKNUTO:

  • uronite u ljekovitu kupku s naftalanskim uljem i uživajte u blagotvornom utjecaju naftalana na tijelo i kožu
  • priuštite si specijaliziranu masažu, aromaterapiju ili birajte između različitih tretmana pomlađivanja
  • pridružite se više od 8000 zadovoljnih gostiju koji svake godine posjećuju centar

POVIJEST NAFTALAN CENTRA:
Naftalan centar osnovan je 1989. godine i udaljen je samo 30 km od Zagreba.
Naftalan je mineralno ulje crno-smeđe boje, a dobiva se iz obližnjeg nalazišta nafte koje je otkriveno 1960-ih. Dokazano je da naftalan iz tog izvora nema kancerogena ili toksična svojstva.
Ljekoviti učinci naftalana poznati su već stoljećima, a koristi se od davnina za liječenje svih vrsta bolesti. Tijekom godina, vrhunski stručnjaci osmislili su tretmane koji uključuju vodu s termalnog izvora i naftalansko ulje za liječenje različitih kožnih bolesti, upalnih reumatskih bolesti, ali i wellness programe te tretmane pomlađivanja.
Naftalan je ujedno i svjetski zdravstveni fenomen, jer osim u Hrvatskoj, naftalan se može pronaći samo u Azerbejdžanu.
Centar ima 137 kreveta, od kojih je 26 luksuzno opremljenih, a vi imate mogućnost odsjesti u hotelu za vrijeme liječenja.
Osim medicinskih terapija, tu se razvijaju kozmetički proizvodi na bazi naftalana: ulja, kreme i šamponi za sve one koji imaju problematičnu i suhu kožu.

POSEBNI TRETMANI:
Širok raspon tretmana uključuje fizikalnu terapiju, terapije u termalnoj vodi i neke specifične postupke – poput kupanja u kadama napunjenim uljem naftalana.
Terapija naftalanom pokazala se učinkovitom kod različitih kožnih bolesti poput psorijaze, atopijskog dermatitisa, kontaktnog dermatitisa, skleroderme, ožiljaka nakon opeklina, kao i kod raznih vrsta reumatskih bolesti (reumatoidni artritis, psorijatični artritis) i bolesti oštećenih središnjeg i perifernog živčanog sustava (polineuropatije, pareze, radikulopatije).

Odjel za kozmetologiju i kozmetički salon također provode postupke estetske i reparativne medicine za njegu akni, tretmane za njegu kožnih promjena uzrokovanih dugotrajnim izlaganjem sunčevoj svjetlosti, alopeciju, pretilost i celulit.
Posebni paketi za opuštanje i opuštanje u Naftalanovom wellness centru pomoći će vam da osvježite tijelo i obnovite energiju.

Pored spomenutog, Naftalan u ponudi ima i tretmane s ljekovitom termalnom vodom (60°C) koja izvire iz 1300 metara dubine i područja gdje je nekada postojalo drevno Panonsko more. Voda je bogata mineralima i ima protuupalni učinak koji vam pomaže da opustite mišiće i potaknete mikrocirkulaciju.

> Rezervirajte Welness & Spa

 

LOKACIJA:

Upit za rezervaciju