Home / Putovanja / Privatna / Nacionalni parkovi i čarobni dalmatinski gradovi- 8 dana
 • Nacionalni parkovi i gradovi-Magic Croatia1
 • Velebit_2-Magic Croatia
 • Plitvice-Magic Croatia
 • Rastoke Slunjcica- Magic Croatia
 • Krka_3-Magic Croatia
 • Split- Magic Croatia
 • Utvrda Klis_ Magic Croatia
 • viewpoint-at-vrulje-bay-magic-croatia
 • Pag-Magic Croatia

Nacionalni parkovi i čarobni dalmatinski gradovi- 8 dana

Posjetite nacionalne parkove i upoznajte jedinstvenu i raznovrsnu  prirodu Hrvatske. Otkrijte ljepotu i šarm hrvatskih gradova i malenih gradića te doživite njihovu povijest šetajući kamenom popločanim uličicama.

DOSTUPNOST:  ožujak, travanj, svibanj, listopad i studeni

PLAN PUTOVANJA:
1.dan: Dolazak u Zadar
Doček u zračnoj luci i transport u hotel u Zadru, dolaskom u hotel slobodno vrijeme do večere. Večera dobrodošlice u tradicionalnom Zadarskom restoranu, nakon večere povratak u hotel na noćenje.
Transfer: iz zračne luke Zemunik do hotela u Zadru 20 kilometara/30 minuta
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: Večera u restoranu u 19:00 sati

2.dan: Jeep safari i razgled Zadra
Nakon doručka krećemo na jeep safari po najdužoj hrvatskoj planini, Velebit, koja odvaja kontinentalnu Hrvatsku od primorske Hrvatske, a ujedno i kontinentalnu klimu od mediteranske klime koja je na obalnoj strani. Skoro cijela planina Velebit je zaštićeno područje s dva nacionalna parka i jednim parkom prirode i s dva zaštićena rezervata. Na Velebitu ćete vidjeti jedinstvene vrhove koje je još davno prepoznala filmska industrija i na Velebitu snimila neke od svjetski priznatih filmova. Najpoznatiji je svakako film o indijanskom poglavici Winnetou koji se na Velebitu snimao u nekoliko navrata. Nakon ručka povratak u grad Zadar na razgled grada uz pomoć virtualnih naočala koje će vam reproducirati povijest Zadra unazad 2000 godina, nakon razgleda slobodno vrijeme do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak na planini oko 14:00 h
Aktivnost: lagano, 12 sati
Transport: 130 kilometara

3. dan: Zadar- Nacionalni park Plitvička jezera-Rastoke-Zadar
Nakon doručka polazak prema najljepšem Hrvatskom nacionalnom parku Plitvička jezera. Razgled parka u trajanju 3 do 4 sata ovisno o gužvi. Plitvička jezera su jedan od najatraktivnijih svjetskih nacionalnih parkova i jedini park na svijetu gdje sedra raste do 90 centimetara u 30 godina dok je svjetski prosjek tek nekoliko centimetara. Zbog toga je dobio i naziv Zemlja padajućih jezera i zemlja gdje kamenja rastu. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta do obližnjih Rastoka gdje nam je predviđeno vrijeme za ručak u jednom lokalnom restoranu dok vam ribe plivaju u potocima ispod nogu. Rastoke su prigradsko naselje grada Slunja smještene na samoj rijeci Slunjčici. Naselje je prvotno nastalo kao nastamba mlinova za razne žitarice i praonica za vunene predmete.Rastoke su simbioza fantastičnih tvorevina rijeke Slunjčice i mlinica – žličara, ljudskih tehničkih dostignuća starih nekoliko stoljeća  Danas više nema potrebe za prvobitnu namjenu naselja, stoga je cijelo naselje orijentirano na turizam. Rijeka Slunjčica obiluje prvorazrednom autohtonom pastrvom koju u lokalnom restoranu poslužuju netom uhvaćenu iz brzaca. Nakon razgleda Rastoka povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 07:30 h, ručak oko 14:30 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 400 kilometara, cca 4 sata vožnje u dva puta

4. dan: Zadar-Nacionalni park Krka-Šibenik-Zadar
Nakon doručka posjet drugom hrvatskom najposjećenijem parku, Nacionalnom parku Krka. Nacionalni park Krka se nalazi  u blizini povijesnog grada Šibenika. U nacionalnom parku dominiraju slapovi, jezera, ostatci Rimskog vodovoda i logora te brojne utvrde iz 14. stoljeća. Rijeka Krka teče kroz kameni kanjon dug 75 kilometara i utječe u Jadransko more kod Šibenika. Krka je proglašena nacionalnim parkom 1985. godine, a najpoznatija je po slapovima: Skradinski buk, Roški slap, Bilišića buk, Brljanski slap, Manojlovac i Miljacka slap. Podno Skradinskog buka je izgrađena druga hidroelektrana na svijetu i to 2 dana poslije hidroelektrane na Nijagarinim slapovima 1895. godine. Nakon razgleda parka posjet obližnjem seoskom obiteljskom domaćinstvu gdje ćemo degustirati njihove proizvode i ručati. Nakon ručka kratka vožnja do Šibenika, Šibenik je najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu i nalazi se na ušću rijeke Krke. Šibenska katedrala sv. Jakova građena je više od stotinu godina. Posebna je po tome što je u cijelosti izgrađena od kamena. Jedinstvena je i po tome što je nastala pozicioniranjem kamenih ploča i rebara bez korištenja ikakvog vezivnog materijala. Nakon razgleda Šibenika povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, ručak u13:30 h
Aktivnost: lagano 9, sati
Transport: 200 kilometara, cca 2:30h vožnje u četiri puta

5. dan: Zadar-Klis-Split-Trogir-Zadar, Game of Thrones tour
Nakon doručka polazak prema tvrđavi Klis smještenoj na vrhu nepristupačne hridi. Tvrđava je imala povijesni značaj u obrani ovih prostora. Klis je bio prvi hrvatski glavni grad te kraljevska  prijestolnica iz dinastije Trpimirovića. U novo doba ponovo doživljava procvat nakon što je bio jedno od glavnih lokacija za snimanje serije Game of Thrones, u seriji je poznat kao grad Meereen, grad u kojem su živjeli robovi. Nakon razgleda tvrđave slijedi kratka vožnja do Splita. Split je najveći obalni grad u Hrvatskoj, poznat po bogatoj povijesnoj baštini i caru Dioklecijanu koji je tu sagradio palaču. Dioklecijanova palača je jedan od najočuvanijih spomenika rimske arhitekture na svijetu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je bila jedan od okidača za ubrzani pad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon ručka u ovom čarobnom gradu nastavak puta prema obližnjem Trogiru. Trogir je smješten na otočiću između kopna i otoka Čiovo. Osnovali su ga grčki kolonisti s otoka Visa u III st. prije Krista. Trogir se smatra najbolje očuvanim romaničko-gotičkim gradom u srednjoj Europi. Oduševljava posjetitelje brojnim kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek djelima. Od 1997 cijeli grad je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. National Geographic ga je proglasio najljepšim gradom otokom na svijetu. Nakon razgleda Trogira povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 07:30 h, ručak u 13:30 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 320 kilometara, cca 3:15 h vožnje u četiri puta

6.dan: Zadar-Nin-otok Pag-Zadar
Nakon doručka polazak prema gradu Ninu. Nin je jedan od najmanjih gradova u Hrvatskoj, ali i jedan od najvažnijih gradova u hrvatskoj povijesti. Centar drevnog grada je otočić promjera 500 metara povezan s dva mosta s kopnom.U pješčanoj laguni, što ga okružuje na jednoj strani grada, se smjestila jedna od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj, poznata kao Kraljičina plaža, a s druge strane grada je antička solana koja i danas proizvodi jednu od najboljih soli. Nastavak prema otoku Pagu. Pag je poznat kao Mjesečev otok ili otok kamena, ali zbog toga ima najbolje sireve na svijetu. Na ovom škrtom kršu raste jedino ljekovito bilje koje je hrana za ovce i zbog toga je ovdje najbolja janjetina i sir. Razgled malog kamenog grada Paga i posjet tvornici Gligora koja ima najviše svjetskih nagrada u proizvodnji sira, degustacija nekoliko vrsta nagrađivanog sira, pršuta i vina. Nakon degustacije nastavak puta u lunjske maslinike, šetnja kroz maslinik gdje su neke masline stare preko 1600 godina. Nakon šetnje degustacija ulja od ovih jedinstvenih maslina. Nakon degustacije povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, degustacija u 14:00 h/dostojna zamjena za ručak
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 170 kilometara, cca 2:15 h vožnje u pet puta

7. dan: Zadar-Nacionalni park Kornati i Park prirode Telaščica-Zadar
Nakon doručka vožnja brodom prema Nacionalnom parku Kornati i parku prirode Telaščici. Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 nenaseljenih otoka i otočića. Kornati su najrazvedenija skupina otoka na Mediteranu. Ime dolazi od latinske riječi „corona“ što znači kruna. Prema legendi, Bog je htio okruniti svoje djelo posljednjeg dana stvaranja, pa je stvorio Kornate od suza, zvijezda i daha. Park prirode Telašćica nalazi se na jugoistoku Dugog otoka, park je poznat kao najzaštićenija luka na Jadranu pa je zato uz Kornate ovaj dio nazvan kao raj za nautičare. Na vrhu zapadne strane uvale proteže se najveći strmac na Jadranu koji doseže nevjerojatnih 166 metara visine i ide 85 metara duboko u more. U blizini se nalazi slano jezero “Mir” koje je poznato po visokom sadržaju soli i ljekovitom blatu. Nakon ručka ćete imati vremena za šetnju po ovom čarobnom otoku. Povratak u Zadar, dva sata slobodnog vremena i nakon toga oproštajna večera i povratak u hotel.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 08:00 h, ručak u 13:30 h na otoku u Nacionalnom parku
Aktivnost: lagano, 9 sati
Transport:40 kilometara, cca 3:30 h vožnje brodom u 4 puta

8. dan: Zadar-Zračna luka Zemunik ( KRAJ PUTOVANJA)
Nakon doručka odjava iz hotela i ovisno o letu transport do zračne luke ili slobodno vrijeme u gradu Zadru do polaska prema zračnoj luci.
Obroci: doručak u 08:00 h
Transfer: do zračne luke Zemunik iz Zadra 20 kilometara/30 minuta

CIJENA: od 1.590,00 EUR po osobi

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Transfer iz zračne luke do hotela prvi dan
 • Transfer iz hotela do zračne luke zadnji dan
 • Smještaj u hotelu 4*, 7 noćenja s doručkom
 • Večera prvi i zadnji dan
 • Ručak na planini 2. dan putovanja
 • Degustacije 6. dan (dovoljna zamjena za ručak)
 • Boravišne pristojbe
 • Transport klimatiziranim kombijem 8+1 (ukupno prijeđenih 1260 kilometara)
 • Pratitelj putovanja
 • Vozač
 • Ulaznice u Nacionalne parkove, tvrđavu Klis i Lunske maslinike
 • Stručno vođenje u Nacionalnim parkovima i gradovima Zadar, Šibenik, Split i Trogir
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizacija putovanja
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Let u i iz Zračne luke Zadar
 • Obroci, večera 5 puta,  ručak 5 ili 7 puta zavisi od vremena dolaska i odlaska.
 • Ulaznice za crkve i muzeje
 • Osobna potrošnja
 • Putno zdravstveno osiguranje

 

MJESTO POLASKA:

 

Upit za rezervaciju