Home / Gdje smo bili / Mostar – Jablanica – Sarajevo

Mostar – Jablanica – Sarajevo

TERMIN: 21.-22.11.

O destinaciji:

Mostar je grad u Bosni i Hercegovini smješten na obalama rijeke Neretve. Kulturno je i gospodarsko središte Hercegovine, a ujedno i najveći grad u Hercegovini. Ime je dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Ubraja se u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini. U njemu se nalazi Stari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a.

Jablanica – izletište u Jablanici krasi prekrasnan krajolik u kojem možete slobodno vrijeme provesti u ispijanju kave ili kušanju tradicionalnih delicija uz pogled na zelenu Neretvu i povijesni most srušen u II svj. ratu o kojem je sniman i poznati film „Bitka na Neretvi“.

Sarajevo – glavni grad Bosne i Hercegovine koji se prostire se na 141,5 km2. Sarajevo je smješteno na prostoru Sarajevskog polja koje je okruženo planinama Jahorinom, Bjelašnicom, Igmanom, Treskavicom i Trebevićem. Kroz grad protječe rijeka Miljacka koja je opjevana u mnogim pjesmama. 1914. godine u Sarajevu su ubijeni austrougarski prijestolonasljednik Franz Ferdinand i njegova supruga Sophie, čime je započeo Prvi svjetski rat. Sedamdeset godina kasnije, 1984. godine u gradu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre. Sarajevo se može pohvaliti dobro očuvanim starim trgovačkim dijelom grada, Baščaršijom, koja je nastala u periodu osmanlijske vladavine u Bosni i Hercegovini. Ovaj dio grada obiluje jedinstvenim arhitektonskim ostvarenjima osmanlijske gradske arhitekture, među kojima su brojne potkupolne džamije, te tradicionalne forme orijentalne arhitekture.

Plan putovanja:

1. dan: Polazak autobusa u 5:00 sati sa parkirališta dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku, vožnja do Mostara. Dolazak u jutarnjim satima: šetnja gradom, razgled starog dijela grada te slobodno vrijeme. Odlazak prema Sarajevu uz zaustavljanje na izletištu u Jablanici. Slobodno vrijeme za kavu ili kušanje tradicionalnih delicija uz pogled na Neretvu. Nastavak vožnje prema Sarajevu. Prijava u hotel, slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje u hotelu.

2. dan: Nakon doručka slijedi odjava iz hotela. Vožnja do sarajevske gradske jezgre. Razgled grada sa turističkim vodičem. Slobodno vrijeme za individualne programe i uživanje u čarima Sarajeva: ručak u jednoj od brojnih ćevabdžinica, ispijanje tradicionalne kave, šetnju Baršćaršijom, posjet Sarajevskoj pivnici, kupnju suvenira, odlazak na tržnicu. Polazak kućama oko 18:00 sati.

Cijena uključuje

  • Prijevoz turističkim autobusom
  • Doručak i noćenje u hotelu Corner
  • Usluge turističkog vodiča tijekom putovanja
  • jamčevinu za turistički paket aranžman
  • osiguranje od odgovornosti
  • troškove organizacije putovanja

Popust za djecu do 6 godina – 30% od cijene

Cijena ne uključuje:

  • ulaznice za muzeje, kulturno – povijesne spomenike, te ostale fakultatitvne sadržaje koji nisu gore navedeni
  • obroke u Sarajevu
  • osobnu potrošnju
  • putno osiguranje

NAPOMENA:

Za djecu do 6 godina, dajemo 30% popusta na cijenu.

Moguće je plaćanje karticama ili na 2 rate: VISA, MASTERCARD I AMERICAN EXPRESS – tada cijena aranžmana iznosi 600,00 kuna po osobi.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 30 osoba

Prijave se primaju do: 12. 11.2015.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 550,00 kuna

Upit za rezervaciju