Home / Split / Cjelodnevni izlet brodom iz Splita i Trogira: Modra špilja i Hvar, izlet 5 otoka
 • Split-blue-cave-boat-tour
 • Split-blue-cave-boat-tour-5islands
 • split-blue-cave-tour-boat
 • blue-cave-tour-boat-from-split
 • split-blue-cave-tour-boat-
 • split-blue-cave-hvar-boat-tour

Cjelodnevni izlet brodom iz Splita i Trogira: Modra špilja i Hvar, izlet 5 otoka

Avanturistička vožnja gliserom iz Splita i Trogira do poznatog prirodnog fenomena Modra špilja. Posjetit ćete 5 otoka, plivati u plavoj laguni, prošetati starim gradom Hvarom, istražiti otok Vis koji je služio kao vojna baza i otkriti plažu Stiniva, okruženu liticama.

> Rezervirajte izlet

 DOSTUPNOST: Svaki dan od 1. travnja do 1. studenog

O DESTINACIJI: 

Biševo je mali otok smješten u Jadranskom moru, u blizini otoka Visa. Biševo skriva nevjerojatnu Modru špilju, koja je otkrivena u 19. stoljeću. Od tad je proširen ulaz u špilju i postala je dostupna cijelom svijetu. Špilja ima dva otvora; manji napravljen tako da brodovi mogu prolaziti, dok je drugi ispod razine mora i sunčeva svjetlost kroz njega ulazi te se zatim odbija s dna špilje stvarajući srebrno plavu atmosferu.

Medvidina spilja je još jedna špilja na otoku Biševo. Špilja je dobila ime po Sredozemnoj medvjedici koja je tu obitavala sve do sredine 20. st. Danas je sredozemna medvjedica među najugroženijim sisavcima na svijetu.

Vis je najudaljeniji naseljeni otok u Hrvatskoj i najzagonetniji otok na Jadranu. U novijoj povijesti služio je kao jugoslavenska vojna baza i bio je odsječen od stranih posjetitelja. Na južnom dijelu otoka smjestila se plaža Stiniva, poznata po jedinstvenoj prirodnoj ljepoti okružena visokim liticama.

Budikovac je otok smješten u neposrednoj blizini Visovca i može se pohvaliti prekrasnom Plavom lagunom. Zanimljivo je da Budikovac većinu godine nastanjuje samo jedna osoba. Taj čovjek posjeduje restoran na otoku i ima ljubaznog ljubimca – magarca.

Hvar je grad i luka na otoku Hvaru. U Hvaru je najveći trg u Dalmaciji, zajedno s katedralom sv. Stjepana. Ako se popnete na utvrdu Fortica doživjet ćete nezaboravan panoramski pogled na grad Hvar i otoke.

PLAN IZLETA:

POČETAK IZLETA:
Split: Travanj/Listopad 7:45, izlet počinje u 8:00
Svibanj/Lipanj/Srpanj/Kolovoz/Rujan: 7:15, izlet počinje u 7:30
Trogir: Travanj/Listopad: 07:15, izlet počinje u 7:30
Svibanj/Lipanj/Srpanj/Kolovoz/Rujan: 06:45, izlet počinje u 07:00

KRAJ:  19:00

Trajanje: 10-12 sati 

Kao početnu točku odaberite Split ili Trogir. Krstarit ćete 90 minuta do prve stanice, malog otoka Biševo, gdje ćete posjetiti fantastičnu Modru špilju. Vrijeme provedeno tamo ovisi o sezoni i broju ljudi koji čekaju za ulaz u Modru špilju. Dalje ćete posjetiti Medvidinu špilju, čuti priču o ugroženoj Sredozemnoj medvjedici i upoznati njeno posljednje prirodno stanište.
Nakon toga posjetit ćete otok Vis i selo Komižu gdje ćete imati slobodno vrijeme za šetnju ili uživanje u kavi i ukusnom doručku uz more. Kasnije ćete nastaviti do plaže Stiniva, skrivenog dragulja otoka Visa, kojem se može pristupiti samo s mora. Zaustavit ćete se i kupati te roniti s maskom u moru okruženom liticama.
Tijekom obilaska posjetit ćete otok Budikovac i kupati se u nevjerojatnoj Plavoj laguni, otkrivajući njegov podvodni svijet koristeći opremu za ronjenje s maskom na brodu.
Posljednji otok koji ćete posjetiti je otok Hvar. Imat ćete slobodno vrijeme za samostalno istraživanje otoka i za ručak u lokalnom restoranu. Možete posjetiti katedralu sv. Josipa ili se popeti na tvrđavu Fortica za prekrasan pogled na obližnje otoke i stari grad.
Na kraju ćete se vratiti na brod i putovati natrag do Trogira ili Splita gdje će ova tura završiti.

CIJENA: Od 750,00 HRK  ili  100,00 EUR po osobi 

Djeca 5 – 7 godina imaju 30% popusta i plaćaju 530,00 HRK ili 70,00 EUR 

  Travanj, Listopad Svibanj, Lipanj, Srpanj, Kolovoz, Rujan
Odrasli 750,00 HRK ili 100,00 EUR 830,00 HRK ili 110,00 EUR
Djeca 5-7 godina 530,00 HRK ili 70,00 EUR 600,00 HRK ili 80,00 EUR

 UKLJUČENO U CIJENU:

 • Prijevoz gliserom/brzim brodom iz Splita ili Trogira
 • Ulaznice za Modru špilju
 • Skiper i vodič
 • Oprema za ronjenje s maskom i disalica
 • Vjetrovka
 • Prsluk za spašavanje
 • Sigurnosna oprema
 • Voda u boci
 • Osiguranje
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Organiziran prijevoz iz smještaja do mjesta polaska
 • Osobna potrošnja

MAX. KAPACITET BRODA: 12 osoba

> Rezervirajte izlet

TEŽINA IZLETA: lagano, nije fizički zahtjevno
FIZIČKI UVJETI: ne preporučuje se trudnicama, osobama koje imaju problema s leđima ili onima koji su nedavno operirali leđa
PREPORUČENA DOB: 5 godina i starije
ŠTO PONIJETI: kamera, kupaći kostim, ručnik, sunčane naočale, šešir, dodatnu odjeću za presvlačenje

MJESTO POLASKA:

Split: Matejuška pristanište, na vrhu mula pod zastavom, na adresi Trumbićeva obala
Trogir:

 

Upit za rezervaciju