Home / Wellness & Spa / Istarske toplice
  • istrian-thermal-wellness-magic-croatia
  • istrian-thermal-resort-curative-mud-magic-croatia
  • istarske-toplice-magic-croatia
  • istarske-toplice-magic-croatia (2)

Istarske toplice

Istarske toplice smjestile su se u dolini rijeke Mirne, podno 85 m visoke stijene. Okružene su gustom šumom, daleko od naselja predstavljaju pravu oazu mira. Termalna voda posebna je zbog visokog udjela sumpora i čak 13 vrsti minerala za koje je dokazano da imaju ljekovito djelovanje.

> Rezervirajte Welness & Spa

ISTAKNUTO:

  • posjetite Istarske toplice, treće mjesto u Europi kada je u pitanju kvaliteta vode i njezina ljekovita svojstva
  • uživajte u luksuznim spa i wellness tretmanima koji uključuju termalnu mineralnu vodu i ljekovito blato
  • provedite vrijeme u netaknutoj prirodi, prošećite do vrha stijene koja nadvisuje toplice ili posjetite obližnji Motovu, najmanji grad na svijetu

POVIJEST ISTARSKIH TOPLICA:
Termalni izvor koristi se od antičkih vremena, a prve analize vode napravljene su u 19. stoljeću, nakon čega je vlasnik imanja odlučio izgraditi lječilište pod imenom San Stefano. Nakon toga brojni stručnjaci diljem Austro-Ugareske monarhije preporučivali su Istarske toplice kao jedne od najboljih u Europi.
Danas su Istarske toplice moderno zdanje s 200 kreveta i primaju goste iz cijele Europe koji žele iskoristiti najveće blagodati mineralne vode.

LJEKOVITA SVOJSTVA VODE I BLATA (FANGA):
Voda Istarskih toplica je sumporna i sadrži prirodnu radijaciju, a sadrži znatnu količinu natrija, kalcija, klora i ostalih minerala (13 vrsta). Temperatura vode kreće se od 32ºC do 34ºC. Djelovanje sumpora i prirodne radioaktivnosti u vodi je protuupalno, smanjuje bol, povećava cirkulaciju i ubrzava metabolizam.
Izvanredna ljekovita svojstva vode postavljaju Istarske toplice na treće mjesto europske rang liste kad se radi o kvaliteti vode i  njenim ljekovitim svojstvima. Zbog snažnih ljekovitih svojstava vode, preporučuje se samo jedna kupka dnevno i to ne duže od pola sata.

Ljekovito blato priprema se na poseban način i kombinira termalnu i mineralnu vodu s blatom koje se nanosi izravno na kožu.

Ljekoviti učinak sumpora posebno je povoljan za sve one koji imaju problema s alergijskim reakcijama i gornjim dišnim putovima.

POSEBNI TRETMANI:
Iskusni medicinski stručnjaci stvorili su različite terapijske tretmane koji uključuju hidroterapiju, termoterapiju, kinezioterapiju, elektroterapiju, masažu, aromaterapiju i inhalacije. Svi tretmani postižu izvanredne rezultate, a znanstveno je dokazano da pomažu ljudima koji pate od: kroničnih reumatskih bolesti, dermatoloških bolesti (psorijaza, dermatitis), bolesti gornjeg dišnog sustava i degenerativnih bolesti lokomotornog sustava.
U Istarskim toplicama možete uživati u raznim wellness i spa tretmanima poput aromaterapije, detoksa ili limfne drenaže.
Istarske toplice posjeduju i infra saunu, aromatičnu parnu kupku, kromo saunu i finsku saunu koja će detoksicirati vaše tijelo i pomoći vam da smanjite stres.

CIJENA:
Standardna soba s doručkom
od 355,00 HRK ili 48,00 EUR

Superior soba s doručkom
od 425,00 HRK ili 58,00 EUR

> Rezervirajte Welness & Spa

LOKACIJA:

Istarske Toplice smještene su u Republici Hrvatskoj, u sjeverozapadnom dijelu poluotoka Istre. Udaljene su 35 km od Poreča, 10 km od Buzeta, 40 km od granice s Italijom i 10 km od granice sa Slovenijom.

Upit za rezervaciju