Home / Blog / Kako isplanirati godišnji odmor u Hrvatskoj
  • zlatni rat_magic croatia

Kako isplanirati godišnji odmor u Hrvatskoj

Hrvatska je zemlja velike prirodne raznolikosti i bogate kulturne baštine. Hrvatska obala nudi šarmantne povijesne gradove sa srednjovjekovnom arhitekturom i naslijeđima koja datiraju još u rimsko doba i ranije, očaravajuće plaže, kristalno čisto more i potpuno nenaseljena područja kako biste pronašli djelić prirode za sebe.

Croatia- Magic Croatia

Kada posjetiti Hrvatsku?

Ljeto, osobito srpanj i kolovoz, najbolje je razdoblje za posjetiti Hrvatsku. To je razdoblje glavne sezone kada su temperature najviše, more najpogodnije za kupanje i mnogo se odluči posjetiti Hrvatsku upravo u ovom periodu.
Ako želite izbjeći gužve, svakako bi trebali posjetiti Hrvatsku izvan sezone, od travnja do lipnja ili od rujna do listopada. Tijekom tih mjeseci vrijeme je još uvijek uglavnom ugodno i toplo u većem dijelu zemlje, ali gužve su znatno manje.

Kako doći u Hrvatsku?

Avionom

Plane-Magic Croatia

U gradovima Zagreb (ZAG), Zadar (ZAD), Split (SPU) i Dubrovnik (DBV) nalaze se najveće zračne luke u Hrvatskoj. Pored Croatia Airlinesa i Lufthanse, brojni niskobudžetni prijevoznici (poput easyJet-a, Jet2.com, Vuelinga i Ryanair-a) povezuju Hrvatsku sa mnogim europskim gradovima.

Busom

Gotovo svaki grad u Hrvatskoj ima autobusni kolodvor, a mreža autobusnih linija čini ovaj oblik prijevoza izvrsnom i povoljnom opcijom. Ovdje se nalazi link za Autobusni kolodvor u Zagrebu i Autobusni kolodvor u Zadru.

Autom

Autoceste koje povezuju Hrvatsku sa susjedima (Slovenijom, Mađarskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom) dobro su obilježene i redovito održavane. Na primjer, od Ljubljane do Zagreba potrebno je samo 2 sata vožnje.
Ograničenje brzine u Hrvatskoj u naseljenim područjima je 50km/h ako nije drugačije označeno, 80km/h na cestama izvan naselja i 130km/h na autocestama. Ako nemate svoj automobil, evo cijene za najam automobila.

Uvjeti ulaska u Hrvatsku

Pročitajte naš članak o putovanju u Zadar nakon koronavirusa: Sve što trebate znati kako biste saznali koji su trenutačni zahtjevi za ulazak u s obzirom na situaciju s koronavirusom. Osim toga, državljani zemalja članica Europske unije mogu ući u Hrvatsku samo sa osobnom iskaznicom. Međutim, svi ostali strani državljani ( izvan EU) trebaju valjanu putovnicu za ulazak u Hrvatsku.
Za potrebe vize provjerite internetsku stranicu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Smještaj

Cijene hotelskih soba u Hrvatskoj znatno se razlikuju ovisno o lokaciji i razdoblju godine. Ako tražite hotelski smještaj, pogledajte hotele koje preporučamo. Cijene hotela gotovo uvijek uključuju doručak, dok privatni smještaj obično ne. Privatni smještaj iznajmljuju pojedinci i to je najjeftinija opcija. Apartmani su strogo kontrolirani i podijeljeni su u četiri kategorije i kategorizirane zvjezdicama. Ako vam je potrebna pomoć u pronalaženju pravog privatnog smještaja, kontaktirajte nas na info@magic-croatia.hr i mi ćemo to učiniti za vas.

woman-4507943_640

Korisne informacije

Valuta

Iako je Hrvatska 1. srpnja 2013. postala članica Europske Unije, službena hrvatska nacionalna valuta je kuna (kn). Jedna kuna ima 100 lipa. Ovdje pogledajte službenu tečajni listu kune.

Croatian kuna-Magic Croatia

 

Nekoliko osnovnih hrvatskih riječi

Osnovne riječi poput hvala, molim, dobar dan i živjeli će vas zbližiti sa mještanima!

Važni telefonski brojevi

Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku je +385. U slučaju nužde dobro je znati da je broj za hitne slučajeve u Hrvatskoj 112.

Jednodnevni izleti i višednevna putovanja

Magic Croatia je turistička agencija koja organizira veliki broj izleta u zemlji i izvan nje kako bi zadovoljila potrebe svih svojih klijenata. Nudimo jedinstvene izlete i izlete po mjeri klijenata uključujući obilaske gradova sa stručnim vodičima, nezaboravne brodske ture i jedrenje, posjete povijesnim lokalitetima i nacionalnim parkovima, biciklističke ture, degustacije vina i lokalnih specijaliteta. U gotovo 30 izleta i aktivnosti koje nudimo, svatko može pronaći nešto što mu se sviđa.

Naša višednevna putovanja stvorena su da pruže najbolje od Hrvatske i susjednih zemalja. Oni ne uključuju samo razgledavanje gradova, već nude i aktivnosti i izlete koji će predstaviti način života, tradicionalnu kuhinju, zanimljive priče i skrivena mjesta koja znaju samo domaći stanovnici. Ako želite vidjeti i doživjeti ono najbolje iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kliknite ovdje i započnite svoje nezaboravno putovanje.

Plaže

Hrvatska je poznata kao zemlja 1000 otoka, prekrasnih plaža i skrivenih uvala. Svatko može pronaći svoje mjesto za opuštanje i kupanje u kristalno čistom plavom moru. Bilo da tražite skrivenu plažu za romantični trenutak, pješčanu plažu za zabavne igre sa svojom djecom ili plažu sa cjelodnevnom zabavom, Hrvatska vam može ponuditi sve to.

Sakarun (Dugi otok) jedna je od najpoznatijih hrvatskih pješčanih plaža. Posebna je po jedinstvenom bijelom pijesku i kristalno čistoj vodi koja daje karipsku atmosferu u sred Jadrana. Rezervirajte brodski izlet i uživajte u ovom raju na zemlji!

3-Sakarun-shallow-waters-Naslovna

Zlatni rat se često navodi kao jedna od najljepših plaža u Europi. Poznat je i prepoznatljiv po svom specifičnom obliku koji se može vidjeti u mnogim turističkim brošurama Hrvatske. Plaža je također specifična jer mijenja oblik i položaj, ovisno o vjetru koji puše.

zlatni rat_magic croatia

Plaža Zrće nalazi se na otoku Pagu i najpoznatija je party plaža u Hrvatskoj. Ima nekoliko noćnih klubova koji rade dan i noć i koji su ugostili mnoge svjetski poznate DJ-e.

Upit za rezervaciju