Home / Putovanja / Europska / Advent u Beču 3 dana autobusom
 • bec-zadar-magic-croatia
 • advent-beč-magic-croatia
 • bec-bozic-magic-croatia
 • bec-bozicni-sajam-magic-croatia
 • bec-advent-magic-croatia-zadar

Advent u Beču 3 dana autobusom

Advent u Beču je najpoznatiji advent u Austriji! Posjetite Beč u najljepše doba godine i uživajte u predbožićnom ugođaju na glavnom sajmu simboličnog naziva “Bečki božićni san”.

GARANTIRAN POLAZAK: 13.12. – 15.12.2019. (rasprodano!) & 20.12. – 22.12.2019 (rasprodano!)

ISTAKNUTO:

 • doživite najpoznatiji božićni sajam u Beču s višestoljetnom tradicijom koji godišnje posjeti preko 3 milijuna posjetitelja
 • otkrijte Beč, nekadašnju carsku prijestolnicu s brojnim znamenitostima u samom centru
 • posjetite Bratislavu i obavite kupovinu u najvećem austrijskom dizajnerskom outletu centra Parndorf

PLAN OBILASKA:
Trajanje:
3 dana, 2 noćenja

Predviđeni hotel: Hotel Arion City Vienna 4* 

1. dan: Zagreb – Beč

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5.30 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Beča. Dolaskom u Beč panoramska vožnja autobusom kroz grad kako biste vidjeli Urania opservatorij, Muzej i akademiju primijenjenih umjetnosti, veliki Gradski park, palaču Württemberg (sada Hotel Imperial), zgrade Opere, obližnji Karlov trg i crkvu, Akademiju i Muzej likovnih umjetnosti, Prirodoslovni muzej, dvorac Hofburg, Trg Marije Terezije, parkove Burggarten, Volksgarten i Rathauspark, Parlament, Burgtheatra, zgrade univerziteta i neo-gotičku crkve Votivkirche. Izaći ćete kod Hofburga te završiti razgled kod katedrale Svetog Stjepana iz XV. stoljeća koja predstavlja najvažniji spomenik Beča. Slijedi slobodno vrijeme.
Ako želite možete se odvažiti na Time travel, fakultativni izlet koji je potrebno prethodno najaviti prilikom rezervacije.
Time travel je nezaboravno iskustvo koje traje 50 minuta. Vidjet ćete podrume starog samostana Sv. Mihaela, gdje će vas dočekati hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sada luta hodnicima. Čut ćete priču o povijesti Beča, vidjet ćete voštane figure Franza Josepha i Sissi, a ući ćete i u 5D kino gdje ćete putovati, boriti se i osnivati Beč, pa ćete s majstorima hodati po skelama buduće katedrale. Po nogama će vas šibati repovi štakora koji su donijeli kugu u Beč, a kasnije ćete pucati s bedema na tursku vojsku. Vidjet ćete kako se gradi novi Beč, čuti priču o Mozartu i Straussu koji grade novu povijest. Zatim ćete doživjeti potres, sirene, rat… I na kraju slijedi moderna Austrija.
Prijedlog je da posjetite Mariahilfer Strasse. To je ulica poznata po odličnim trgovinama, ali i po imenu koja ulica nosi. Naime, legenda kaže da su muškarci tako uzdisali „Marijo, pomozi“ kada bi žene krenule u kupovinu.
Navečer posjetite najpoznatiji adventski sajam u Beču, smješten ispred zgrade Gradske vijećnice. Christkindlmarkt godišnje posjeti oko tri milijuna ljudi, a izvrsno je mjesto za kupnju originalnih božićnih darova uključujući ukusne domaće kolače i drvene igračke.
Na kraju dana odlazak u hotel oko 19.00 sati. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan: Beč – fakultativni izlet BRATISLAVA I PARNDORF

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima polazak na fakultativni izlet u Bratislavu uz usputno zaustavljanje za shopping u najvećem austrijskom dizajnerskom outletu centra Parndorf koji je na pola sata vožnje od Beča. Tu ćete imati slobodno vrijeme za shopping. Nakon toga slijedi nastavak puta prema Bratislavi. Dolaskom u Bratislavu slijedi šetnja gradom te ćete vidjeti Stare Mesto, Staru gradsku vijećnicu, Hlavne Namestie, Franjevački samostan, Mirbach Palaču, Katedralu Sv. Martina, Palaču Palffy, Slovačko narodno kazalište, Nacionalnu galeriju, Stari grad i Židovsku ulicu. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Potom povratak u Beč i u hotel te noćenje.
Ako ne želite ići na fakultativni izlet u Bratislavu, možete iskoristiti slobodan dan za samostalno istraživanje Beča.

3. dan: Beč – Schönbrunn i „špilja“ Seegrotte Hinterbruhl – Zagreb

Doručak u hotelu. Polazak prema Schönbrunn, jednoj od najljepših baroknih palača Europe, nekadašnja ljetna rezidencija kraljice Sisi. Razgledat ćete unutrašnjost palače i posjetiti božićni sajam ispred dvorca. Nakon toga vozit ćete se prema Hinterbruhl, smještenom 40 km od Beča te ćete ući u Seegrotte. Posjetit ćete rudnik u kojem je nekad davno 2.000 radnika služilo svoju kaznu radeći na avionima, ali i na kopanju gipsa. Tu su se snimala „Tri mušketira“, a vi ćete imati priliku vidjeti sjajnu špilju s izrazito čistim jezerom te ćete ploviti brodićem kroz jezero. Ulaznica se naplaćuje 11 eur po osobi te zaista vrijedi svakog centa. Nastavit ćete putovanje prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u večernjim satima.

CIJENA: 990,00 HRK ili 135,00 EUR  po osobi

UKLJUČENO U CIJENU:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • dva noćenja u hotelu 4* u Beču u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama s doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • voditelj putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • priprema, organizacija i jamčevina putovanja
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatni sadržaji i troškovi koji nisu predviđeni programom, troškovi osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

FAKULTATIVNI IZLETI I ULAZNICE:

 • ulaznica za Time travel projekciju iznosi 130 kn po osobi (grupna cijena odrasli), 120 kn za djecu od 5-14 god, a djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz – POTREBNO NAJAVITI U POSLOVNICI
 • ulaznica u Schönbrunn (Imperial tour) 16 eur po osobi; studenti 19-25 godina 14,50 eur; djeca 6-18 godina 11,50 eur po osobi; djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz – ulaznice se kupuju na glavnoj blagajni kod ulaza te ovise o raspoloživim terminima koji su slobodni. Ostale ulaznice unutar kompleksa Schönbrunn možete pogledati na ovoj stranici: https://www.schoenbrunn.at/en/our-tickets-and-prices/all-tickets-prices/.
 • fakultativni izlet autobusom u Bratislavu i Parndorf 80 kn po osobi, min. 30 osoba (voditelj putovanja na hrvatskom jeziku), POTREBNO NAJAVITI U POSLOVNICI
 • ulaznica za Seegrotte Hinterbruhl 12 EUR po osobi (min. 20 osoba)

POPUSTI I DOPLATE:

 • 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • 20% popusta za svako od dvoje djece do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u dvije dvokrevetne sobe)
 • trokrevetne sobe za odrasle osobe dostupne uz 10% popusta trećoj osobi
 • doplata za jednokrevetnu sobu 540 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • doplata za posebno sjedalo u autobusu:
  – 1 red – sj. 3,4 100 kn
  – 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
  za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

KORISNE INFORMACIJE:

– raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
– završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
– Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju
– predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
– gotovinom, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom

MJESTO POLASKA:

Upit za rezervaciju