Home / Blog / 9 Najboljih aktivnosti u Zadru i okolici
  • Bike-island-ugljan-magic-croatia
  • panoramic-flight-zadar-magic-croatia
  • heart-island-zadar-magic-croatia
  • hiking-zadar-magic-croatia
  • Zadar-panoramic-flight-magic-croatia
  • jeep-safari-zadar-magic-croatia
  • river-kayak-safari-magic-croatia
  • rafting-zadar-magic-croatia

9 Najboljih aktivnosti u Zadru i okolici

Zadar je grad na jadranskoj obali i jedno je od omiljenih odredišta u Hrvatskoj. Poznat je po rimskim ruševinama, srednjovjekovnoj hrvatskoj arhitekturi, venecijanskim ulazima u grad i gradskim zidinama, umjetničkim instalacijama i predivnim pješčanim plažama. Mnogi putnici posjećuju ovaj intrigantni grad kako bi otkrili njegov stari grad, kušali ukusne specijalitete s morskim plodovima i uživali u najljepšim zalascima sunca.

Ako u Zadru boravite više dana, razmislite o tome da posjetite šire zadarsko područje, a mi Vam donosimo popis s 9 najboljih aktivnosti u Zadru i njegovom širem području za sve ljubitelje prirode i avanturizma.

1. Panoramski let

panoramic-flight-zadar-magic-croatia

Odvažite se na nezaboravan panoramski let i doživite stari grad Zadar iz zraka. Uživajte u spektakularnom pogledu na Nacionalni park Kornati i arhipelag s 89 otoka i otočića, divite se očaravajućoj azurnoj boji mora, pogledajte nevjerojatan otok u obliku srca, otkrijte visoke litice u Parku prirode Telašćica i usput napravite zapanjujuće fotografije. Da biste saznali koliko traje let i kako rezervirati, pogledajte ovdje.

2. Jeep safari na planini Velebit

jeep-safari-zadar-magic-croatia

Jeep safari na planini Velebit (pogledajte više ovdje) uzbudljiva je off-road avantura u kojoj ćete se voziti makadamskom cestom izgrađenom u 19. st, popet ćete se na najatraktivniji planinski vrh do 1.100 metara visine, divit ćete se prekrasnom pogledu na zadarsko zaleđe i more, ručat ćete lokalne specijalitete na jednom od najljepših vidikovca, napraviti zadivljujuće panoramske fotografije jedinstvenog krškog krajolika, a ako imate sreće, možda ćete sresti i divlje konje koji žive na planini.

3. Kajak safari na Zrmanji

river-kayak-safari-magic-croatia

Kajak safari na rijeci Zrmanji (pogledajte vezu ovdje) prava je poslastica za sve koji traže aktivan odmor i sjajne aktivnosti na otvorenom. Kajak je pustolovna avantura sa skiperom kroz 14 km dugu stazu niz smaragdno zelenu rijeku Zrmanju s brojnim brzacima i vodopadima. Možete uzeti i fotoaparat sa sobom i držati ga u vodootpornoj kutiji i fotografirati veličanstvenu prirodu.

4. Rafting na rijeci Zrmanji

rafting-zadar-magic-croatia

Spektakularno rafting iskustvo na rijeci Zrmanji koja se često naziva “Ljepotica i zvijer” zbog svojih divljih voda s brojnim brzacima i vodopadima koji jamče zabavu i nezaboravne trenutke. Kliknite na link ovdje kako biste saznali više.

5. Izlet brodom na plažu Sakarun
sakarun-sandy-beach-magic-croatia

Organizirani izlet brodom iz gradske luke u Zadru do Dugog otoka gdje ćete otkriti jednu od najljepših pješčanih plaža u Hrvatskoj. Plaža Sakarun postala je poznata zbog svog specifičnog bijelog pijeska i kristalno čistog mora. Ova 800 m dugačka plaža okružena je borovom šumom. Ovaj izlet dostupan je samo tijekom ljetnih mjeseci (link ovdje).

6. Izlet brzim brodom u Nacionalni park Kornati

speed-boat-kornati-magic-croatia

Krenite u uzbudljivu vožnju brodom do Parka prirode Telašćica i Nacionalnog parka Kornati. Uživat ćete u vožnji gliserom kroz zadarski arhipelag, otkrit ćete slano jezero koje ima veći udio soli od obližnjeg mora, 166 m visoke litice i neke od 89 otoka Kornatskog arhipelaga, najrazvedenije skupine otoka Mediterana. Više na linku ovdje.

7. Biciklistička tura po otoku Ugljanu

Bike-island-ugljan-magic-croatia

Krenite na biciklističku turu do otoka Ugljana i otkrijte šarmantna ribarska mjesta, prekrasne uvale, male lučice, tradicionalne kamene kuće, maslinike i još mnogo toga. Otok je udaljen kratkom vožnjom trajektom od Zadra i uživat ćete u slikovitoj vožnji biciklom kroz takozvani “Zeleni otok” prepun mediteranskog raslinja. Više o turi na linku ovdje.

8. Jedrenje do srcolikog otoka Galešnjak

heart-island-zadar-magic-croatia

Otkrijte ljepotu jedrenja i zaplovite do najpoznatijeg srcolikog otoka u svijetu – Galešnjak. Otok je otkrio Google Earth 2009. godine. Otok je nenaseljen i predstavlja pravu oazu mira. Zbog svog jedinstvenog srcolikog oblika omiljeno je odredište parova koji uživaju u romantičnim trenucima. Provjerite više o izletu ovdje.

9. Planinarenje u Nacionalnom parku Paklenica

hiking-zadar-magic-croatia

Planinarenje u Nacionalnom parku Paklenica započinje u kanjonu i vodi vas kroz najpoznatiji planinarski i alpinistički centar u Hrvatskoj. Otkrit ćete veličanstveni krški krajolik i uživati u prekrasnim pogledima na cijelu Zadarsku županiju i Jadransko more. Pogledajte više ovdje.

Upit za rezervaciju