Home / Blog / 6 Najboljih poludnevnih izleta s polaskom iz Zadra
  • Sakarun-poludnevni-izlet-iz-zadra

6 Najboljih poludnevnih izleta s polaskom iz Zadra

Zadar je zahvaljujući svom povoljnom geografskom položaju, izvrsno ishodište za obilazak obližnjih destinacija na obali, bez obzira na to zanima li vas uživanje u netaknutoj prirodi, istraživanje povijesnih znamenitosti, ili kušanje lokalnih vina. Poludnevni izleti iz Zadra pružaju vam mogućnost da razgledate okolne otoke i okupate se u kristalno čistom moru, upoznate kraljevski grad Nin, posjetite solanu i vozite biciklu po Zadru uz vodiča.
Pogledajte listu naših najboljih poludnevnih izleta s polaskom iz Zadra:

1. Poludnevni izleti brzim brodom na Kornate iz Zadra

poludnevni-izlet-iz-zadra-kornati

Izlet brzim brodom na Kornate dostupan je od travnja do listopada i traje 4,5 sati. Posjetit ćete lagunu Lojena ugniježđenu na otoku Levrnaka, zvanom „Biser Kornata“ ili „Srce Kornata“. Levrnaka je dobila to ime prema položaju, a i po tome što je jedina pješčana i šljunčana plaža u Kornatskom arhipelagu. Osim toga posjetit ćete Park prirode Telašćica i uživati u pogledu na veličanstvene stijene koje se izdižu iz mora. Izlet možete rezervirati na ovom linku.

2. Poludnevni izlet brzim brodom na Sakarun iz Zadra

Sakarun-poludnevni-izlet-iz-zadra

Poludnevni izlet brzim brodom na Sakarun iz Zadra je savršen izbor za sve one koji nemaju puno vremena na raspolaganju, a ipak bi željeli posjetiti ovu najljepšu pješčanu plažu u Zadarskoj županiji. Sakarun je smješten na sjeverozapadu Dugog otoka, zadnjeg u nizu od zadarskih otoka, nakon kojeg se prostire samo otvoreno more. Izlet je dostupan od travnja do listopada i traje 4,5 sati, a osim posjeta Sakarunu, uključuje još jedno stajanje, i to na mjestu gdje je potopljen trgovački brod. Ako želite rezervirati svoje mjesto na brodu (samo 12 mjesta je dostupno) to možete napraviti klikom na ovaj link.

3. Poludnevno regatno jedrenje na Galešnjak

galesnjak-poludnevni-izlet-iz-zadra

Galešnjak je neobičan otok u obliku srca, smješten između Pašmana i Turnja. Otok je nenastanjen i u privatnom vlasništvu, stoga ga ne možete posjetiti trajektom već isključivo u sklopu organiziranog izleta brodom iz Zadra ili jedrilicom iz Sukošana. Izlet traje oko 4-5 sati i možete se kupati u kristalno čistom moru ili pak napraviti jedinstvene fotografije otoka. Cijene i raspoloživost provjerite klikom na poveznicu.

4. Biciklistička tura u Nin iz Zadra

poludnevni-izlet-iz-zadra-biciklom-nin

Nin je maleni grad udaljen samo 14 km od Zadra. Povijesni stari grad smješten je na otočiću koji je mostovima povezan s kopnom, a tijekom izleta koji traje 5-6 sati, a otkrit ćete brojne znamenitosti kao što su crkva sv. Križa iz 9. st, brončani kip Grgura Ninskog, krunidbeno mjesto nekadašnjih hrvatskih vladara te prekrasne pješčane plaže Kraljičina plaža i Ždrijac. Sjednite na biciklu i uz našeg vodiča upoznajte kraljevski grad Nin te uživajte u biciklističkoj turi koja je dostupna cijelu godinu. Rezervirati možete ovdje.

5. Biciklistička tura po Zadru

zadar-poludnevni-izlet

Tijekom 2,5 sati otkrit ćete najbolje od Zadra. Vozit ćete biciklu uz vodstvo vodiča po širem gradskom području, upoznat ćete mističnu sfingu, vidjeti svjetionik i brojne uvale i vidikovce. Možete izabrati između vožnje tradicionalne gradske bicikle ili električne bicikle, a izlet je dostupan cijelu godinu. Pošaljite nam upit i provjerite raspoloživost na linku ovdje.

6. Izlet u Nin, solana i degustacija vina u Kraljevskim vinogradima

poludnevni-izlet-iz-zadra-nin

Tijekom poludnevnog izleta u Nin iz Zadra posjetit ćete nekadašnji kraljevski grad, saznati više o običajima prilikom krunjenja hrvatskih narodnih vladara, otkriti gdje je nekad bio najveći rimski hram u Hrvatskoj, posjetiti ninski “Stonehenge” i saznati što je ninsko bijelo zlato. Posjetit ćete bazene soli i saznati kako se dobiva sol iz mora, saznati kako se je nekad radilo i upoznati zanimljiv biljni i životinjski svijet. Nakon razgleda Nin posjetit ćete obližnje Kraljevske vinograde, smještene na brdu u Petrčanima s prekrasnim pogledom na more i uživati u degustaciji vrhunskih vina. Ovo nezaboravno iskustvo dostupno je cijelu godinu i rezervirajte na linku ovdje.

Upit za rezervaciju