Home / Putovanja / 5 dana u Hrvatskoj
 • Kornati-Magic Croatia
 • Zadar- Magic Croatia
 • Greeting to the sun-Magic Croatia
 • Plitvice-Lakes-Magic-Croatia
 • Klis-fortress-Magic-Croatia
 • Split-Magic Croatia
 • Trogir- Magic Croatia

5 dana u Hrvatskoj

Provedite nezaboravnih 5 dana u Hrvatskoj! Zakoračite u tisućljetnu povijest dalmatinskih gradova Zadar, Klis, Split i Trogir. Provedite dan u prirodi uživajući u ljepotama svjetski poznatih Plitvičkih jezera i Kornatskog otočja daleko od gradske buke i svakodnevice.

DOSTUPNOST:  prema dogovoru

PLAN PUTOVANJA:

1. Dan. Dolazak u Zadar
Doček u zračnoj luci, transport do smještaja u Zadru. Zadar je grad iznimno duge povijesti. Smješten u samom srcu Jadrana dugo je predstavljao urbani centar regije Dalmacije. Već od 9. st. pr. Kr. nastanili su ga Liburni. U prvom stoljeću postaje dio Rimskog Carstva sve do njegove propasti 476. godine. Brojni ostatci rimske urbanističke gradnje i kulture vidljivi su i danas te svjedoče o više od 3000 godina dugoj evoluciji života u Zadru. U popodnevnim satima organiziran je razgled grada gdje ćete uz pomoć virtualnih naočala saznati kako je grad izgledao nekada. Dok ste u šetnji gradom asistent će vas odvesti na degustaciju Maraschina,  najpoznatijeg zadarskog proizvoda. Receptura autentičnog zadarskog likera stvorena je i zapisana na početku 16. stoljeća u zadarskom Dominikanskom samostanu. Obožavali su ga i francuski kraljevi Louis XVIII., Karlo X. i Louis Philippe, te ruski car Nikolai I. Britanski kralj George IV.  i kraljica Viktorija su slali u Zadar svoje ratne brodove po stotine sanduka Maraschina za kraljevski dvor u Londonu. Tijekom svojih pet stoljeća postojanja Maraschino iz Zadra bio je i ostao ponajprije piće elite; pili su ga svjetski ljubavnici poput Casanove, svjetski vojskovođe poput Napoleona, svjetski filmski i književni klasici poput Hitchcocka i Baudelairea, svjetski glumci i pjevači; pili su ga i na prvoj i posljednjoj plovidbi legendarnog Titanica, a o njemu je pisao i Honoré de Balzac (u romanu “Un début dans la vie” iz 1842. godine). Uz Maraschino degustirat ćete još jedno lokalno piće koje je ujedno i najkonzumiranije žestoko piće u Hrvatskoj. Nakon razgleda grada asistent će vas uputiti u autohtona jela ovog kraja koja ćete moći probati u nekim restoranima. Asistent će s vama dodatno proći plan vašeg boravka u Zadru i okolici. Slobodno vrijeme za večeru i povratak u smještaj na noćenje.
Transfer: iz zračne luke Zemunik do hotela u Zadru 20 kilometara/30 minuta

Smještaj: Hotel 4*

2. Dan. Zadar-N.P.Plitvička jezera-Rastoke-Zadar
Nakon doručka polazak prema najljepšem hrvatskom nacionalnom parku Plitvička jezera. Po dolasku u park slijedi razgled parka u trajanju 3 do 4 sata ovisno o gužvi. Plitvička jezera su jedan od najatraktivnijih svjetskih nacionalnih parkova i jedini park na svijetu gdje sedra raste do 90 centimetara u 30 godina dok je svjetski prosjek tek nekoliko centimetara. Zbog toga je dobio i naziv „Zemlja padajućih jezera“ i „Zemlja gdje kamenja rastu“. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta do obližnjih Rastoka gdje nam je predviđeno vrijeme za ručak u jednom lokalnom restoranu dok vam ribe plivaju u potocima ispod nogu. Rastoke su prigradsko naselje grada Slunja smještene na samoj rijeci Slunjčici. Naselje je prvotno nastalo kao nastamba mlinova za razne žitarice i praonica za vunene predmete. Rastoke su simbioza fantastičnih tvorevina rijeke Slunjčice i mlinica – žličara, ljudskih tehničkih dostignuća starih nekoliko stoljeća.  Danas više nema potrebe za prvobitnu namjenu naselja, stoga je cijelo naselje orijentirano na turizam. Rijeka Slunjčica obiluje prvorazrednom autohtonom pastrvom koju u lokalnom restoranu poslužuju netom uhvaćenu iz brzaca. Nakon razgleda Rastoka povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 07:30 h, ručak oko 14:30 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 400 kilometara, cca. 4 sata vožnje u dva puta

3. Dan. Zadar-N.P.Kornati i P.P.Telašćica-Zadar
Nakon doručka vožnja brodom prema Nacionalnom parku Kornati i parku prirode Telašćica. Nacionalni park Kornati sastoji se od 89 nenaseljenih otoka i otočića. Kornati su najrazvedenija skupina otoka na Mediteranu. Ime dolazi od latinske riječi „corona“ što znači kruna. Prema legendi, Bog je htio okruniti svoje djelo posljednjeg dana stvaranja, pa je stvorio Kornate od suza, zvijezda i daha. Park prirode Telašćica nalazi se na jugoistoku Dugog otoka, park je poznat kao najzaštićenija luka na Jadranu pa je zato uz Kornate ovaj dio poznat kao raj za nautičare. Na vrhu zapadne strane uvale proteže se najveći strmac na Jadranu koji doseže nevjerojatnih 166 metara visine i ide 85 metara duboko u more. U blizini se nalazi slano jezero “Mir” koje je poznato po visokom sadržaju soli i ljekovitom blatu. Za vrijeme vožnje brodom imamo 3  pauze za kupanje i ručak u restoranu na otoku. Povratak u Zadar je planiran u popodnevnim satima.
Smještaj: Hotel 4*

Obroci: doručak u 08:00 h, ručak oko 14:00 h na otoku
Aktivnost: lagano, 10 sati
Transport: 60 kilometara, cca. 3:30 h vožnje brodom u 4 puta

4. Dan. Zadar-Klis-Split-Trogir-Zadar Game of Thrones tour
Nakon doručka polazak prema tvrđavi Klis smještenoj na vrhu nepristupačne hridi. Tvrđava je imala povijesni značaj u obrani ovih prostora. Klis je bio prvi hrvatski glavni grad te kraljevska  prijestolnica iz dinastije Trpimirovića. U novo doba ponovo doživljava procvat nakon što je bio jedno od glavnih lokacija za snimanje serije Game of Thrones. U seriji je poznat kao grad Meereen, grad u kojem su živjeli robovi. Nakon razgleda tvrđave slijedi kratka vožnja do Splita. Split je najveći obalni grad u Hrvatskoj, poznat po bogatoj povijesnoj baštini i caru Dioklecijanu koji je tu sagradio palaču. Dioklecijanova palača je jedan od najočuvanijih spomenika rimske arhitekture na svijetu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je bila jedan od okidača za ubrzani pad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon ručka u ovom čarobnom gradu nastavak puta prema obližnjem Trogiru. Trogir je smješten na otočiću između kopna i otoka Čiovo. Osnovali su ga grčki kolonisti s otoka Visa u III st. prije Krista. Trogir se smatra najbolje očuvanim romaničko-gotičkim gradom u srednjoj Europi. Oduševljava posjetitelje brojnim kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek djelima. Od 1997. cijeli grad je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. National Geographic ga je proglasio najljepšim gradom- otokom na svijetu. Nakon razgleda Trogira povratak u Zadar i odmor do sutra.
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak u 07:30 h, ručak u 13:30 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 320 kilometara, cca. 3:15 h vožnje u 4 puta

5. Dan. Odlazak iz Zadra ( KRAJ PUTOVANJA)
Nakon doručka odjava iz smještaja i, ovisno o letu, transport do zračne luke ili slobodno vrijeme u gradu Zadru do polaska prema zračnoj luci.
Obroci: doručak u 08:00 h
Transfer: do zračne luke Zemunik iz Zadra 20 kilometara/30 minuta

CIJENA: na upit

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Transfer iz zračne luke Zadar do hotela prvi dan
 • Transfer iz hotela do zračne luke Zadar zadnji dan
 • Smještaj u hotelu 4*, 4 noćenja s doručkom
 • Transfer na izlete 2. i 4. dan
 • Licencirani lokalni vodič za izlete 2. i 4. dan putovanja
 • Razgled grada Zadra uz virtualne naočale i asistenta
 • Degustacija Maraschina i Šljivovice
 • Razgled grada Splita
 • Razgled grada Trogira
 • Ulaznice u N.P.Plitvička jezera
 • Vožnja brodom u N.P.Kornati i P.P.Telašćica
 • Ulaznice za tvrđavu Klis
 • Boravišne pristojbe
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizacija putovanja
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Let u i iz Zračne luke Zadar
 • Svi obroci osim doručka
 • Ulaznice za crkve i muzeje
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Osobna potrošnja

 

MJESTO POLASKA:

 

Upit za rezervaciju