Home / Putovanja / Grupna / 11 dana kroz Hrvatsku i BiH
 • Dubrovnik-Magic Croatia
 • Pula- Magic Croatia
 • Plitvice-Magic Croatia
 • Zadar-Magic Croatia
 • Šibenik-Magic Croatia
 • Mostar-Magic Croatia

11 dana kroz Hrvatsku i BiH

11 dana kroz Hrvatsku i BiH je putovanje koje će Vas upoznati sa najljepšim gradovima u Hrvatskoj i BiH. Imati ćete priliku putovati od Istre do Dubrovnika i zatim posjetiti susjednu Bosnu i Hercegovinu i njena dva bisera-Mostar i Sarajevo. Prekrasna i raznovrsna priroda, kao i stoljetni gradovi i njihove znamenitosti će ovo putovanje učiniti trajnom uspomenom!

DOSTUPNOST:
19.09.2020.-29.09.2020.
17.10.2020.-27.10.2020.
14.11.2020.-24.11.2020.

KLIKNI I PREUZMI:
PREZENTACIJA: 11 dana kroz Hrvatsku i BiH

PLAN PUTOVANJA:

1.DAN. Dolazak u Zagreb, Zagreb-Opatija
Doček u zračnoj luci i razgled najzanimljivijih dijelova Zagreba. Poslušajte neke stare priče iz povijesti koje se prepričavaju već stoljećima, upoznajte posljednje europske nažigače koji ručno pale ulične lanterne u starom Zagrebu, slikajte se ispred jedne od najljepših svjetskih katedrala sa svoja dva jedinstvena 105 metarska zvonika. Nakon tradicionalne večere dobrodošlice,sa specijalitetima ovoga kraja, polazak prema Opatiji na noćenje.

Transfer: iz zračne luke Zagreb do centra Zagreba 20 kilometara/30 minuta. Zagreb-Opatija 175 kilometara/ 2 sata
Smještaj: Hotel 4*
Obroci: Večera u Zagrebu oko 19:00 h

2.DAN. Opatija-Hum-Motovun-Rovinj-Pula-Opatija
Nakon doručka idemo na culture, food and drink rutu kroz unutrašnjost istarskog poluotoka.Na istarskim brežuljcima su smješteni srednjovjekovni gradovi okruženi šumama i vinogradima gdje ćete  probati nekoliko vrhunskih svjetski priznatih i poznatih vina ovog kraja koji, u kombinaciji s ovim bajkovitim lokacijama i već laganom alkoholu u krvi, stvaraju nestvarnu idilu. Posjetit ćemo nekoliko bajkovitih gradova među kojima i najmanji grad na svijetu, grad Hum gdje ćemo probati ljekovitu rakiju od imele koja se pravi već stoljećima po istoj recepturi. Nakon ručka u unutrašnjosti Istre nastavljamo put prema moru gdje su se smjestili mali kameni gradovi na obali. Prvo se zaustavljamo u Rovinju. Rovinj je jedan od najljepših obalnih gradova na svijetu koji kao da  raste iz mora. Nakon Rovinja ostaje nam još jedan posebni grad, grad Pula, koji je sa svojim Rimskim amfiteatrom  s četiri stubišna tornja najsačuvaniji i rijedak primjer jedinstvenih tehničkih i tehnoloških rješenja. Po veličini zauzima 6. mjesto među rimskim amfiteatrima na svijetu, te je jedini u svijetu čija su sva tri rimska arhitektonska reda u potpunosti očuvana. Nakon večere u blizini amfiteatra povratak u hotel na noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak u seoskom domaćinstvu oko 14:00 h, večera u 19:00 h
Aktivnost: lagano, 12 sati
Transport: 240 kilometara, cca 4:30 sati vožnje u 5 puta

3. DAN. Opatija-Rastoke-Plitvička Jezera-Zadar
Nakon doručka odjava iz hotela i pješački razgled Opatije, popularnog turističkog odredišta za mnogobrojne povijesne ličnosti kao Wilhelma II, Franje Josipa, carice Sissy, Gustava Mahlera, Isadore Duncan i mnogih drugih. Saznajte zašto je Opatija njima, ali i mnogim današnjim posjetiteljima, popularno odredište za odmor. Nakon razgleda Opatije nastavak puta prema najljepšem i najposjećenijem nacionalnom parku u Hrvatskoj. Prije dolaska u sam nacionalni park Plitvice posjetit ćemo još jedan Hrvatski biser, malo mjesto Rastoke. Ovdje ćemo ručati dok nam se rijeka slijeva ispod nogu i gdje smo okruženi rječicama, slapovima, starim mlinovima i čarobnim stazama ovog vodenog svijeta. Nakon ručka dolazimo u N.P.Plitvice.  Plitvička jezera sastoje se od 16 velikih i malih jezera tirkizne boje vode koja se prelijevaju iz jednog jezera u drugo jezero s puno veličanstvenih slapova i tako u dužini od 5460 metara zračne linije. Zbog svoje jedinstvenosti, Plitvička jezera nazivaju se zemljom padajućih jezera i zemljom gdje kamenja rastu. Nakon razgleda Plitvičkih jezera nastavak puta prema Zadru na večeru i noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak u Rastokama oko 13:00 h, večera u Korenici oko 18:30 h
Aktivnost: srednje zahtjevno, 13 sati
Transport: 320 kilometara, cca 4:30 sati vožnje u 4 puta

4. DAN. Zadar
Nakon doručka slobodno vrijeme do 16:00 sati za obilazak grada Zadra u vlastitom aranžmanu i ručak u centru grada. U 16:00 sati okupljanje u centru grada i razgled grada Zadra uz pomoć virtualnih naočala koje će nam pokazati kako je grad izgledao kroz povijest. Za vrijeme šetnje gradom vodič će vas upoznati s najpoznatijim zadarskim proizvodom kojeg ćete imati prilike degustirati  u sklopu razgleda grada. Zadar je, sa svojim obrambenim zidinama 2017. godine dospio na Unescov popis nepokretne materijalne baštine. Razgledajte jedinstvenu svjetsku atrakciju Morske orgulje kraj koje se nalazi još jedna  atrakcija novog doba Pozdrav suncu. Obilazeći poznate lokacije saznajte bogatu ali jako krvavu srednjovjekovnu povijest jednog od najutvrđenijih i najljepših srednjovjekovnih svjetskih gradova. Sjedeći na poznatoj rivi i slušajući Morske orgulje pogledajte, kako je rekao Alfred Hitchcock najljepši zalazak sunca na svijetu. Nakon što sunce upadne u more slijedi večera u lokalnoj konobi s delicijama ovog kraja. Nakon večere povratak u hotel na noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 8:00 h, ručak u Zadru oko 13:00 h, večera u Zadru oko 19:00 h
Aktivnost: lagano, 11 sati
Transport: 50 kilometara, cca. 1 sat vožnje u 3 puta

5. DAN. Zadar-Šibenik-Trogir-Split
Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema još jednoj UNESCO-voj atrakciji, gradu Šibeniku čije su dvije popularne građevine na UNESCO-voj listi, Šibenska katedrala Sv. Jakova i tvrđava Sv. Nikole. Razgled grada s lokalnim vodičem i posjet jedinstvenoj svjetskoj katedrali zbog svog načina gradnje. Nakon razgleda katedrale Sv. Jakova i središta malog kamenog grada nastavak puta prema gradu Trogiru. Trogir je proglašen od  National Geographica najljepšim otočkim gradom na svijetu. Cijeli grad Trogir je na UNESCO-vom popisu nepokretne kulturne baštine. Upoznajte njegove uske kamene ulice, a jednom kad uđete u grad imate osjećaj da ste prošli kroz vremenska vrata i vratili se u rani srednji vijek. Ručak u središtu grada i kratko slobodno vrijeme nakon ručka. Nakon kratke pauze slijedi nastavak vožnje prema još jednom UNESCO-vom i hrvatskom biseru, gradu Splitu. Dolaskom u grad Split prijava u hotel i večernji razgled grada Splita s posjetom UNESCO-voj perjanici Dioklecijanovoj palači. Dioklecijanova palača je veća od nekih gradova u Hrvatskoj  i sjedište svih kulturnih i turističkih događanja u gradu. Zbog svoje veličine i utrošenog bogatstva za izgradnju vjerojatno je bila jedan od okidača za skori raspad Rimskog carstva. U Dioklecijanovoj palači je i ugašeno Zapadno Rimsko Carstvo ubojstvom posljednjeg priznatog Rimskog cara Julija Nepota. Nakon razgleda grada večera u jednom od priznatih restorana u samoj plači i povratak na noćenje u hotel.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak u Trogiru oko 13:00 h, večera u Splitu oko 19:00 h
Aktivnost: lagano, 12 sati
Transport: 150 kilometara, cca. 3 sata vožnje u 3 puta

6. DAN. Split-otok Hvar-Split
Nakon ranog doručka, polazak  u 08:30 h iz trajektne luke prema otoku Hvaru, jednom od prvih nastanjenih otoka na ovim područjima koji se isto našao na popisu UNESCO-a sa svojim jedinstvenim  grčkim sustavom parcelizacije Starogradskog polja koji se nije promijenio 2400 godina od početka grčke kolonizacije otoka Hvara. Sve kasnije podjele zemlje (rimske, srednjovjekovne, novovjekovne) uvijek su se odvijale unutar osnovnih grčkih čestica, a fizički su se obilježavale uvijek na isti način – podizanjem većih ili manjih kamenih zidova građenih u suhozidnoj tehnici. Starogradsko polje je najveće i najplodnije polje na jadranskim otocima. I danas je, kao i kroz cijelu svoju povijest, zadržala poljoprivrednu namjenu, bez većih suvremenih gradnji koje bi ugrozile izvornu sliku. Čak su i poljoprivredne kulture – maslina i vinova loza stalne, u novije vrijeme i lavanda krasi ovo UNESCO-vo bogatstvo. Šetnjom kroz ovaj jedinstveni lokalitet kroz masline i vinograde, probat ćemo  blagodati ovog povijesnog kraja Nakon degustacija najboljih Hvarskih vina i maslinovog ulja nastavljamo svoj put prema mjestu Hvar na otoku Hvaru. Ručak u lokalnom restorana s lokalnim delicijama. Nakon ručka razgled mjesta i slobodno vrijeme za odmor.Nakon odmora povratak trajektom u Split u 19:30 h. Kratka šetnja gradom i večera, nakon večere povratak u hotel.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 h, ručak na Hvaru oko 13:00 h, večera u Splitu oko 20:00 h
Aktivnost: lagano, 13 sati
Transport: 95 kilometara, vožnja brodom cca 2:40 sata u 2 puta, 40 kilometara vožnje autom, cca. 40 minuta u 2 puta

7. DAN. Split-Ston-Dubrovnik
Nakon doručka odjava iz hotela i vožnja kroz grad Omiš i njegov veličanstven kanjon ušća rijeke Cetine. Kratka usputna stajanja za nezaboravne panorame i slikanje. Nastavak puta prema malom povijesnom gradu Stonu kojeg okružuju najduži obrambeni zidovi u Europi. Razgled Stona i ručak u lokalnoj konobi gdje ćemo odmah degustirati nekoliko vrhunskih vina ovog kraja. Nakon ručka nastavak puta prema Dubrovniku. Dolaskom u Dubrovnik prijava u hotel i kratki odmor. Transport iz hotela prema obližnjem starom gradu i u 18:00 sati prolaskom preko drvenog mosta i prolazom kroz ogromne bedeme ulazite u srednji vijek. Šetnjom kroz povijest vidjet ćete zašto je ovo jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova koji je od 1979 godine na popisu UNESCO-a. Nakon kratkog razgleda grada, večera u lokalnom restoranu. Nakon večere kratka vožnja do hotela na noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 sati, ručak u Stonu oko 13:00 sati, večera u Dubrovniku oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano 13, sati
Transport: 250 kilometara, cca. 4 sata vožnje u 3 puta

8. DAN. Dubrovnik
Nakon doručka razgled starog grada Dubrovnika koji je okružen svojim visokim zidinama i kulama unutar kojih je glavna ulica Stradun, Knežev dvor, Katedrala, Crkva Svetog Vlaha, tri samostana, zgrada Carine i Vijećnica. Nakon stručnog razgleda grada s lokalnim vodičem slijedi nam brodski obilazak oko zidina koje se izdižu iz mora. Nakon razgleda zidina i otoka Lokruma s mora slijedi povratak u stari grad na ručak i slobodno vrijeme za obilazak grada po gradskim zidinama za one željne šetnje s jedinstvenim pogledima. Nakon slobodnog vremena polazak sa žičarom prema brdu Srđ smještenom na planini s koje se pruža nezaboravna panorama na stari grad. Na brdu je i tvrđava u kojoj se smjestio Muzej domovinskog rata. U muzeju možete pogledati videa i slike razaranja starog grada i njegove okolice kao i oružje s kojim se malobrojno stanovništvo uspjelo obraniti od tada treće svjetske sile Jugoslavenske narodne armije(JNA). Nakon razgleda muzeja i panorame povratak u hotel na kraći odmor prije večere.  Nakon odmora polazak u stari grad na večeru. Nakon večere i koje ispijene boce dobrog vina povratak u hotel na noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 8:00 sati, ručak u starom gradu oko 13:00 sati, večera u starom gradu oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano, 8 sati
Transport: 20 kilometara, cca. 1 sat vožnje u 4 puta

9. DAN. Dubrovnik-Mostar-Sarajevo
Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak puta prema Bosni i Hercegovini gdje se nalazi UNESCO-v krvavi biser  ne baš lijepe prošlosti. Saznajte zašto je Stari Most u Mostaru srušen, kako su dojučerašnji partneri u ratu Hrvati i Bošnjaci protiv Jugoslavenske narodne armije i pobunjenih Srba iz Bosne digli oružje jedan na drugog i kako su na veliku sramotu jednih i drugih srušili ovaj veličanstveni most koji je dao sagraditi Sulejman Veličanstveni 1566 godine. Saznajte šetnjom preko obnovljenog mosta što se dogodilo i tko je srušio most. U lokalnom restoranu ćete ručati i probati lokalnu deliciju ćevap u somunu i ostala mesna jela. Nakon ručka polazak prema gradu Sarajevu glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Dolaskom u Sarajevo, prijava u hotel i kratki odmor. Nakon odmora krećemo u kratki obilazak starog centra grada, Baščaršije, poznatog po starim zanatima i ručnoj izradi predmeta. Nakon razgleda večera u poznatom restoranu na Baščaršiji, a zatim povratak u hotel na noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 7:30 sati, ručak u Mostaru oko 13:00 sati, večera u Sarajevu oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano 12 sati
Transport: 260 kilometara cca 4:30 sati vožnje u 2 puta

10. DAN. Sarajevo-Zagreb
Nakon doručka odjava iz hotela i razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča. Razgled jednog od najljepši gradova Balkana koji je bio nastanjen još u mlađem kamenom dobu, a u 15. stoljeću postaje osmanska prijestolnica u Europi. Razgledajte najpoznatije sarajevske građevine i posjetite mjesto atentata gdje je  Gavrilo Princip izvršio atentat na austrougarskog nadvojvodu Franza Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju, što je bio povod početku prvog svjetskog rata. Saznajte noviju krvavu povijest ovog grada i kako je postao grad s najdužom opsadom u povijesti opsada nekog grada. Nakon razgleda grada ručak  i polazak prema Zagrebu. Dolaskom u Zagreb, prijava u hotel i polazak na večeru u stari grad, nakon večere povratak u hotel na noćenje.

Smještaj: Hotel 4*
Obroci: doručak 8:00 sati, ručak u Sarajevu oko 12:00 sati, večera u Zagrebu oko 20:00 sati
Aktivnost: lagano,13 sati
Transport: 410 kilometara, cca 5:30 sati vožnje s 2 pauze za odmor

11. DAN. Zagreb-Zračna luka Zagreb
Nakon doručka odjava iz hotela i, ovisno o letu transport do zračne luke ili slobodno vrijeme u gradu Zagrebu do polaska prema zračnoj luci.

Obroci: doručak 8:00 sati
Transport: 20 kilometara, cca. 30 minuta vožnje

CIJENA:

Termin Cijena po osobi (u EUR)
19.09.2020.-29.09.2020.* 2.730,00
17.10.2020.-27.10.2020.** 2.270,00
14.11.2020.-24.11.2020.*** 1.895,00

* doplata za jednokrevetnu sobu 1.005,00 EUR
** doplata za jednokrevetnu sobu 735,00 EUR
*** doplata za jednokrevetnu sobu 515,00 EUR

UKLJUČENO U CIJENU:

 • Transfer iz zračne luke i povratni transfer u zračnu luku Zagreb
 • 10 noćenja s doručkom u hotelu 4 * u dvokrevetnim sobama(Opatija 2N, Zadar 2N, Split 2N, Dubrovnik 2N, Sarajevo 1N i Zagreb 1N)
 • Pratitelja putovanja 11 dana ( ujedno stručni vodič za Zadar, Šibenik, Split, Trogir, N.P. Plitvička jezera)
 • Transport klimatiziranim autobusom (ukupno prijeđenih 2300 kilometara)
 • 8 noćenja s doručkom u hotelu 4 * u dvokrevetnoj sobi (Opatija 2N, Split 2N, Dubrovnik 2N, Sarajevo 1N i Zagreb 1N) za pratitelja putovanja i vozača
 • Večera dobrodošlice i oproštajna večera
 • Obroci za pratitelja putovanja i vozača
 • Ulaznice za Nacionalni park Plitvice
 • Ulaznice za Rastoke
 • Lokalni vodič za Zagreb, Opatiju, Hvar, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo
 • Trajekt za otok Hvar
 • Boravišne pristojbe
 • Osiguranje od nesolventnosti
 • Organizaciju putovanja
 • PDV

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • Let u i iz Zagreba
 • Obroci : ručak/večera ( 18 obroka)
 • Vožnja brodom oko Dubrovnika
 • Degustacije vina, rakije i maslinovog ulja (Hum, Motovun, Hvar)
 • Degustacije vina u lokalnim konobama/restoranima nakon ručka ili večere
 • Ulaznice (crkve, muzeji, tvrđave, zidine)
 • Putno zdravstveno osiguranje

MJESTO POLASKA:

 

Upit za rezervaciju