Home / Izleti / Vožnja brodom po rijeci Zrmanji
 • Kanjon rijeke Zrmanje
 • Vožnja brodom po rijeci Zrmanji
 • Vožnja brodom po rijeci Zrmanji
 • Zrmanja izlet brodom
 • Canyon Zrmanja river

Vožnja brodom po rijeci Zrmanji

Vožnja brodom po rijeci Zrmanji svakom će pružiti nezaboravno iskustvo! Otkrijte ljepote krškog krajolika i prirode, impozantne litice s bogatom povijesnom ostavštinom i karakterističnu vegetaciju ove krške ljepotice. 

TERMINI: po dogovoru

O DESTINACIJI:
Rijeka Zrmanja je tisućama godina probijala svoj put prema moru kroz tvrdu, karbonatsku podlogu. Tako je nastao jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj koji je zaštićen kao značajni krajobraz.

PLAN IZLETA:
POLAZAK ZA OBROVAC: od 9:00 sati
POČETAK IZLETA: 11:00 sati
VOŽNJA BRODOM: 2 sata

Obilazak Zrmanje počinje od Obrovca, gdje rijeka nastavlja svoj put kroz kanjon prepun zelenila i vegetacije karakteristične za krški krajolik. Neposredno ispod samog grada, na desnoj obali, nalazi se gradsko groblje podignuto na ostatcima Benediktinskog samostana. Dalje nizvodno, susrećemo se s kapelicom Sv. Nikole, na lijevoj obali rijeke koja već nekoliko stoljeća svjedoči o rijeci Zrmanji kao važanom plovnom putu.
Rijeka dalje nastavlja svoj put kroz sve dublji i sve širi kanjon, sa sve oskudnijom vegetacijom, a kanjonom dominiraju visoke, strme litice. U tom ogromnom prostranstvu kamena i vode, tek oštrim okom možete uočiti usamljenu liticu na kojoj se nalazi mala kamena građevina „Pržunac“, za koju povijesni nalazi govore da je bila zadnja tamnica hrvatske kraljice Jelene. To samo potvrđuje stratešku važnost rijeke Zrmanje i njenog kanjona u povijesnim okvirima ovog prostora.
Na samom zalasku kanjona i ulasku ove kraške ljepotice u more, ulazimo u zagrljaj impozantnih litica gdje su u nekoliko stotina metara smješteni bjeloglavi supovi i Odisejeva špilja, ali i ostatci starih naselja koje ovdašnje stanovništvo naziva starim Šibenikom.  tako sa ogromnom povijesnom ostavštinom i neponovljivom ljepotom tiho i diskretno u nekoliko stotina širokoj delti ulazi u Novigradsko more.

TEŽINA TURE: Lagano – vožnja motornim brodom donjim djelom kanjona Zrmanja
PONIJETI SA SOBOM: kremu za sunce, naočale za sunce, kupaći kostim, ručnik, dodatnu majicu po želji

UKLJUČENO U CIJENU:

 • prijevoz brodom
 • vodič
 • osiguranje

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

 • prijevoz do Obrovca
 • osobna potrošnja
 • obroci

CIJENA PO OSOBI: 150,00 kn 

Za djecu od 3 do 12 godina cijena je umanjena za 50%.

MJESTO POLASKA:
Obilazak Zrmanje počinje u Obrovcu. Ukoliko ne možete sami doći do Obrovca, prijevoz Zadar-Obrovac-Zadar  je organiziran ponedjeljkom, srijedom i petkom te iznosi 125,00 kn po osobi. Raspored polazaka za Obrovac:
Punta skala 9:00
Petrčane 9:10
Pinija 9:15
Funimation / Jachting 9:30
Branimir 9:40
Autobusni Konzum 9:50
Hotel Lucija Posedarje 10:20

Mapa polazaka

NAPOMENA:
Kapacitet broda je 40 osoba, ali se može unajmiti i veći brod ukoliko ima potrebe za većim brojem ljudi.

Upit za rezervaciju