Home / Izleti / Špilja Modrič
  • rovanjska_spilja-modric
  • spilja_modric
  • modric_spilja1

Špilja Modrič

Pokažite hrabrost i zakoračite u špilju Modrič, podzemnu špilju čiji je ulaz skriven u šumi. Bit ćete zapanjeni ljepotom i jedinstvenosti ovog mjesta.

TERMINI: po dogovoru

O DESTINACIJI:

Samo 10-ak minuta vožnje od Posedarja, u mjestu Rovanjska, nalazi se ovaj dragulj planine Velebit. Špilja Modrič je prirodna špilja, što znači da se nakon njenog otkrića u njoj nije interveniralo ništa, već je ostavljena u svom prirodnom stanju. Špilja Modrič je prirodni fenomen. Ulaz u špilju je vrlo tjesan, doslovno morati puzati kroz njega. Temperatura unutar špilje je 16-17 ° C tijekom cijele godine.

PLAN IZLETA:

Izlet započinje u Rovanjskoj, gdje će Vam Vaš vodić podijeliti Vašu opremu: zaštitno odijelo i kacigu sa svjetlom (električna lampica ili karabitni plamen). Nakon kratke šetnje kroz borovu šumu dolazite do ulaza u špilju. Avantura počinje, i slijedeća 2 sata provodite provlačeči se kroz prolaze i prolazeći kroz velike dvorane čarobno ukrašene stalagmitima i stalaktitima. Vaš vodič je iskusan speleolog koji na zanimljiv način objašnjava sve što Vas zanima. U špilji nema rukohvata niti betoniranih staza kao ni umjetnog svjetla, stoga ovaj izlet nije pogodan za osobe s poteškoćama pri hodanju, kao ni za djecu mladju od 7 godina. Za sve druge ovo je jedan od najzanimljivijih izleta u Dalmaciji koji će još dugo ostati u lijepom sjećanju.

UKLJUČENO U CIJENU:

  • ulaznice u špilju
  • stručni vodič kroz špilju
  • oprema (odjelo, kaciga)

NIJE UKLJUČENO U CIJENU:

  • prijevoz do Rovanjske

CIJENA: 180,00 kn po osobi

NAPOMENA:
Izlet se može organizirati i za veći broj osoba te kao team building. Vozila koja se mogu organizirati su kombi, mini bus i autobus.

MJESTO POLASKA

Upit za rezervaciju