Home / Izdvajamo / Izlet u Nacionalni park Krka
  • Izlet u Nacionalni park Krka
  • krka-magic-croatia
  • krka-nacionalni-park-magic-croatia
  • krka-waterfalls-magic-croatia
  • Slapovi Krke

Izlet u Nacionalni park Krka

Izlet u Nacionalni park Krka omogućuje istinski doživljaj svim osjetilima. Krka obiluje očaravajućim vodopadima, vidikovcima, biljnim i životinjskim vrstama, predivnim krajolikom i umirujućom prirodom. 

TERMINI: po dogovoru

O DESTINACIJI:
Nacionalni park Krka
nalazi se u Šibensko-kninskoj županiji u blizini povijesnog grada Šibenika. U parku dominiraju slapovi, jezera, velik broj utvrda iz 14. stoljeća s ostatcima Rimskog vodovoda i logora te povijesni franjevački samostan na otoku Visovcu smještenom u jednom od jezera. Kroz park teče rijeka Krka s izvorom u podnožju planine Dinare koja kroz kameni kanjon dug 75 kilometara utječe u Jadransko more kod Šibenika.
Krka je proglašena Nacionalnim parkom 1985. godine, a najpoznatija je po slapovima: Skradinski buk, Roški slap, Bilišića buk, Brljanski slap, Manojlovac, Miljacka slap. Podno Skradinskog buka je izgrađena druga hidroelektrana na svijetu, i to 2 dana poslije hidroelektrane na Nijagarinim slapovima 1895.g.

PLAN IZLETA:
Polazak: 8:30
Povratak: 16:30

Polazak iz Zadra u jutarnjim satima s dogovorenog mjesta. Tijekom sat vremena duge vožnje prema Nacionalnom parku Krka uživajte u prekrasnom krajoliku Jadranske obale. Dolaskom u Nacionalni park Krka slijedi razgled i šetnja stazama i mostićima do Skradinskog buka uz pratnju vodiča te razgledavanje etno zbirke, mlinica te tkalačke radionice. Slijedi sat 1,5 – 2 sata slobodnog vremena koje možete iskoristiti za uživanje, kupanje, odmaranje. Dolazak u Zadar oko 16:30.

UKLJUČENO U CIJENU:

  • prijevoz autobusom turističke klase
  • ulaznica u Nacionalni park Krka
  • stručni vodič
  • lunch paket (sendvič, voda, sok, voće, kroasan)

CIJENA: 485,00 HRK po osobi (65 EUR)

NAPOMENA:
Cijena za djecu od 7-14 godina je 242,00 HRK.
Za djecu od 0-7 godina je gratis (želite li lunch paket za dijete – nadoplata je 50,00 HRK).

MJESTO I SAT POLASKA – UKRCAJ PUTNIKA:
Diklo Taverna 7:40
Diklo Tommy 7:45
Klub Yachting 7:55
Stara tehnička škola – poluotok 8:15
Kolodvor Konzum 8:20

Mapa polazaka – ukrcaj putnika

Upit za rezervaciju